Mercedes går til angreb på Ferrari og FIA

”Ferrarigate” er ikke slut endnu. Nu har Mercedes-teamchefen Toto Wolff skrevet et brev til alle ikke-Ferrari-teams for at danne fælles front mod Ferrari og FIA. Det drejer sig om transparens, fairness – og masser af penge.

Wolf, Binotto og Horner . Copyright BMF1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 3/3 2020 klokken 16:03

Det tyske bilmagasin AUTO BILD MOTORSPORT mener at vide, at Toto Wolff har skrevet et brev til alle ikke-Ferrari-teams – dvs. alle teams bortset fra Ferrari, Alfa Romeo og Haas – for at tvinge Ferrari og FIA til at offentliggøre indholdet af deres hemmelige aftale.

Brevets indhold skulle kort fortalt være, at FIA skal fremlægge alle detaljer, som man har aftalt med Ferrari bag lukkede døre. Samtidigt anklager Toto Wolff FIA for manglende og inkonsekvent ledelse.

Såfremt alle ikke-Ferrari-teams skriver under på brevet - altså Mercedes, Red Bull, Toro Rosso/Alpha Tauri, McLaren, Renault, Racing Point og Williams -, kan FIA eventuelt blive tvunget til enten at offentliggøre eller annullere aftalen med Ferrari.

Det drejer sig om millioner af dollars: Hvis FIA har beviser på, at Ferrari snød med deres motorer i 2019, bliver man nødt til at diskvalificere det italienske team. Dermed ville alle andre teams rykke en plads op og blive tildelt flere penge.

For Red Bull, som sluttede på en samlet tredjeplads efter Ferrari, ville det betyde tolv millioner dollars - omregnet ca. 80 millioner danske kroner - ekstra i kassen. Det er mange gode grunde…

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Gene Haas overvejer fremtiden i F1 BREAKING: 7 teams i fælles front mod FIA og Ferrar »