Kubica skal teste for Renault

Renault har bekræftet, at Robert Kubica skal teste for holdet, når der køreres test på Hungaroring i næste uge, kort inden Formel 1 feltets sommerferie. Dette vil blive hans første test i den nye R.S.17 racer.

Robert Kubica . Copyright Renault F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/7 2017 klokken 12:07

Robert Kubica ser mere og mere ud til at være på vej tilbage til Formel 1, som han røg ud af, efter en rally ulykke i 2011.

Kubica var af mange, udråbt til at blive en af de helt store Formel 1 kørere, inden ulykken, der gav ham seriøse skader på ryg og den ene hånd.

Især håndproblemet har været med til at holde ham ude af Formel 1, da det er hænderne der bruges til at skifte gear med.

Flere operationer har nu fået så meget bugt med problemerne, at han nu for alvor kan teste en Formel 1 racer igen.

Renaults Formel 1 chef, Cyril Abiteboul, bekræfter, at formålet med den kommende test med Robert Kubica, er at se om han har mulighed for at komme tilbage til Formel 1.

"De første to dages testarbejde, gav os mulighed for at indsamle en stor del informationer," kom det fra Abiteboul.

"Den kommende test, vil give os mulighed for at finde ud af, præcist hvordan hans situation ser ud."

"Efter testen, vil vi omhyggeligt analyserer de data vi har fået ind, for at se om det er muligt for Kubica at komme tilbage til Formel 1 og i givetfald i hvilken omfang," kom det uddybende fra Renault chefen.

Kubica selv, er yderst tilfreds med sig selv, efter den første test.

"Jeg havde ikke været regelmæssigt i en racerbil i de sidste 1½ år, så det var noget specielt, at komme ned i en Formel 1 bil og hurtigt finde ud af farten var der."

"Jeg fandt også ud af, at jeg virkelig havde savnet at kører i en Formel 1 racer, så jeg er yderst taknemmelig over at få chancen igen," sluttede han.

Kubicas test sætter yderligere pres på Palmer.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nye opdateringer til Sauber Alonso udnyttede reglerne maksimalt »