Japans GP, løbsresumé: Hamilton vinder

Englands Grand Prix 2017 . Copyright Mercedes AMG

Lewis Hamilton kørte en fantomtid i kvalifikationen og sikrede sig pole-position til søndagens løb. Læs med her og se, om han blev udfordret undervejs.

Af: Frederik Langebeck (fl@bmf1.dk) d. 8/10 klokken 08:10Hamilton fik umiddelbart en fortnuftig start og sørgede for at få lukket af for Vettel. Ocon fik klemt sig ind mellem de to Red Bulls, mens Sainz fik kørt sig selv helt ud i gruset. Vettel kom senere under pres af Verstappen og blev overhalet i hårnålen. Hülkenberg var ikke helt tilfreds med at ligge bagved Raikkonen, så tyskeren tog hele banen i brug og sparkede Raikkonen ud af banen. Samtidig meldte Vettel tilbage til pitten, at de motorproblemer, som de havde forsøgt at komme til livs inden starten, desværre stadig påvirkede bilens performance. Lidt efter blev safetycaren bragt i spil grundet Sainz' afkørsel. Kevin havde også fået en fin start og havde kørt sig op på en pointgivende tiendeplads.

Da safetycaren gav løbet frit, fortsatte Vettel med at tabe positioner. Han blev til sidst kaldt i garagen, og hans løb sluttede.
Der var umiddelbart ikke meget kamp i de efterfølgende omgange. Kun Raikkonen havde taget nogle placeringer tilbage, og han havde nu Hülkenberg foran sig.
Ericsson gjorde sit til at bidrage til løbets udvikling, da han fortsatte ligeud i den sidste Dekna-kurve og ind i barrieren. Det bragte en Virtual Safetycar ud.

Hamilton øgede stille og roligt i front, og han havde opbygget et forspring på lidt over fem sekunder, da Verstappen gik i pit på slutningen af omgang 21. Hamilton pittede omgangen efter.

Det skulle dog vise sig at spille godt ud for Verstappen, der nu fandt sig selv helt oppe i bagenden på briten som i Malaysia. Bottas var dog hurtig til at lukke Hamilton forbi, mens han samtidig sørgede for at stille sig i vejen for Verstappen.

Længere nede i feltet brugte Kevin hele sit talent for at prøve at køre sig forbi Massa i Williams raceren. Grosjean spurgte pitten, om han kunne få lov at give det et skud, ligesom vi så det med Bottas og Hamilton i Ungarn.

Bedst som Hülkenberg havde fået nye dæk på og kunne begynde at køre sig ind på konkurrenterne, kunne man på tv-billederne se, hvordan bagvingen ikke kunne lukkes. Ærgerligt for Hülkenberg, der måtte udgå.

Kevin havde nu brugt mange omgange på at komme forbi Massa, og til sidst lykkedes det endelig for ham at mase sig forbi ind i første sving, hvor der ikke var mange millimeter at give af for hverken ham eller Massa. Det betød, at Kevin nu var oppe på en ottendeplads.

Stroll besluttede sig imidlertid for en lille skovtur henover græsplænen i S-kombinationerne, hvilket frembragte en virtuel safetycar. Det skal dog siges, til Strolls retfærdighed, at højre fælg knækkede.

Hamilton, der havde alt under kontrol i hele løbet, kom pludselig under stærkt pres fra Verstappen, men det blev dog kun lige ved og næsten for Verstappen, og Hamilton kunne trille over stregen som vinder.

HAAS gik denne weekend forbi Renault rent pointmæssigt i konstruktørmesterskabet, hvilket må siges at være en stor midlertidig sejr for det private team i modsætning til det store fabrikshold.

Det blev en god, begivenhedsrig søndag, der dog desværre mere eller mindre cementerede, at verdensmestertitlen nu er på vej til Hamilton og Mercedes, medmindre at alt simpelthen går galt i de sidste løb.

Palmers sidste løb for Renault sluttede med en middelmådig tolvteplads, der til dels blev hæmmet af Renault's amatør-agtige strategiske overvejelser, men til gengæld griner Palmer og farmand nok en lille smule, når de næste gang går en tur i banken.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP: Løbet LIVE. Hamilton vinder Stor glæde hos HAAS »

Nedtælling

Næste løb: Australiens Grand Prix
Dato: 25/3 2018 kl 7:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Abu Dhabis Grand Prix
Løbsdato:26/11 2017
Bane:Yas Marina Circuit

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

  Fredag

  Fredag

  • 1. Frie Træning
  • 2. Frie Træning

  Lørdag

  Lørdag

  • 3. Frie Træning
  • Kvalifikation

  Søndag

  Søndag

  • Start grid
  • Løbsresultat

  Seneste løb

  Placering Kører Team
  1. V.Bottas Mercedes AMG
  2. L.Hamilton Mercedes AMG
  3. S.Vettel Ferrari
  4. K.Räikkönen Ferrari
  5. M.Verstappen Red Bull
  6. N.Hülkenberg Renault F1
  7. S.Perez Force India
  8. E.Ocon Force India
  9. F.Alonso McLaren
  10. F.Massa Williams
  Se hele resultatet


  Tidligere F1 verdensmestre

  År Kører
  2017 Lewis Hamilton
  2016 Nico Rosberg
  2015 Lewis Hamilton
  2014 Lewis Hamilton
  2013 Sebastian Vettel
  2012 Sebastian Vettel
  2011 Sebastian Vettel
  2010 Sebastian Vettel
  2009 Jenson Button
  2008 Lewis Hamilton