Hvem er Brendon Hartley?

På fredag køres 1. frie træning til USAs Grand Prix og dér debuterer Brendon Hartley for Toro Rosso. Han er 27, fra New Zealand og kørte faktisk sin første F1 test allerede som 18-årig.

Brendon Hartley . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 15/10 klokken 14:10

Hartley er mest kendt for sine sejre i FIA World Endurance Championship for Porsche. Hér kører han i den højeste klasse, LMP1-H. Det var også for Porsche at han i år vandt Le Mans sammen med Earl Bamber og Timo Bernhard.

Han begyndte at køre go-cart som 6-årig og faderen, Bryan Hartley, var dengang et stort navn indenfor motorsport. Siden da har Brendon Hartley kørt Renault 3.5 World, Formula Renault 2.0 og været testkører for både Toro Rosso og Mercedes. Hartley er tilknyttet Red Bull og har derigennem en god kontakt med både Toro Rosso og Red bull teamet. Desuden har han kørt med Marc Webber for Porsche.

Hans F1 debut var allerede i 2008, da han først fik en prøvetur i en Red Bull racer til et show run. Samme år fik han en test for Toro Rosso men blev aldrig tilbudt et sæde til et løb.

Nu får han igen chancen i Formel 1, selvom det tilsyneladende aldrig har været den unge kørers ambition at køre Formel 1. Hartley skal køre et helt løb for Toro Rosso på den meget spændende bane i Austin, Texas.

Brendon Hartley hos Red Bull i 2009
Copyright Red Bull Contentpool


Brendon Hartley erstatter Pierre Gasly, som ellers har haft det meget usikre Toro Rosso sæde. Gasly skal køre finaleløbet i det japanske Super Formula mesterskab.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso overvejer Le Mans Ferrari til Haas: Fyr en af jeres kørere »