Hvad fejler Lance Stroll?

Racing Points teamchef Otmar Szafnauer forklarer, hvad der er galt med Lance Stroll, og hvorfor Nico Hülkenberg blev ringet op – selv om en anden reservekører, nemlig Vandoorne, også stod til rådighed på Nürburgring.

Østrigs Grand Prix 2020 . Copyright BWT Racing Point

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 11/10 2020 klokken 12:10

Der har været spekulationer fremme om, at Lance Stroll også skulle være ramt af corona, efter Sergio Perez allerede har misset de to løb på Silverstone pga. virussen – hvor Hülkenberg sprang ind som reserve.

Men nej, det er ikke corona. Otmar Szafnauer udtaler til motorsport-total.com: "Han [lance Stroll] sidder på toilettet hele tiden." Og Lance Stroll kunne åbenbart ikke bliver færdig, før der skulle køres på Nürburgring…

Otmar SzafnauerOtmar Szafnauer
Copyright Bil Magasinet BMF1


Szafnauer fortæller, at Lance Stroll har haft det dårligt siden løbet i Rusland for 2 uger siden. "Jeg tror, at han er blevet forkølet eller noget lignende. Han er blevet testet tre eller fire gange for corona, og testene var altid negative. Han har heller ikke de typiske COVID-19-symptomer. Han har det bare ikke så godt."

Alt tyder dermed på, at Lance Stroll har fået en slem omgang maveinfluenza.

Szafnauer ringede Hülkenberg op kl. 11 i går, mens tyskeren sad og drak kaffe med en ven på en café ca. en times kørsel fra banen, og spurgte, om han ikke kunne komme forbi og køre kvalifikationen og løbet.

Flere undrerede sig over, hvorfor Racing Point ikke besluttede sig for at lade Stoffel Vandoorne køre Strolls bil, da han også er til stede på Nürburgring som Mercedes-reservekører hhv. kommentator.

Szafnauer forklarer årsagen: „Hvis Hülkenberg ikke havde været til rådighed, ville han [Vandoorne] have siddet i bilen. Han var i paddock, havde en negativ COVID-19-test og var parat. Men vi havde Nicos sæde med og vidste nøjagtigt, hvordan vi skulle indstille pedalerne. Vi behøvede altså ikke at indstille pedaler og alle mulige andre ting - det ville vi have været nødt til med Stoffel [Vandoorne].”

Italiens Grand Prix 2018. Stoffel Vandoorne gør sig klar i garagenItaliens Grand Prix 2018. Stoffel Vandoorne gør sig klar i garagen
Copyright McLaren

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mercedes-kørere: Der er for mange træninger Eifels GP: Løbet LIVE »