Halo vedtaget!

I en lidt overraskende beslutning, har FIA vedtaget af alle 2018-racere skal udstyres med den såkaldte Halo-anordning for at beskytte kørerne bedre. De seneste tests har ellers peget i retning af en gennemsigtig skal på racerne.

Daniil Kvyat tester halo. . Copyright Red Bull Media

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 20/7 2017 klokken 09:07

Under 1. frie træning, testede Sebastian Vettel en polycarbonat-skal som var seneste bud på metode til bedre beskyttelse af køreren. Tilbagemeldingen var Vettel var hurtigt at han synes at anordningen forvrængede udsynet og at han følte sig svimmel efter få omgang med skallen.

Måske er det dette feedback som har gjort at FIA nu har valgt den eneste anordning som ikke indeholder en form for vindue som køreren er placeret bag.

Englands Grand Prix 2017 - Sebastian Vettel tester nyt forrude-koncept i stil med halo
Copyright Ferrari


Allerede tilbage i juli 2016 blev det enstemmigt vedtaget af "the Formula One Strategy Group" at der skulle indføres bedre frontal beskyttelse af kørerne, men det blev ikke vedtaget

Mange af feltets kørere har været med til at give feedback på Halo-anordningen, inklusiv Kevin Magnussen. Udefra har kritikken været at Halo ikke var specielt køn og at køreren i forvejen er beskyttet af sin hjelm.

Sebastian Vettel med halo
Copyright Ferrari Media


Kevins bil med Halo
Copyright Renault Sport

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz til Renault? UPDATE Forskellige bremser »