Gene Haas: Nu må F1 ud af hullerne

I Austin, USA, udtalte Haas F1 Teams ejer, Gene Haas, sig igen kritisk om tilstandene i Formel 1, hvor vinderne nærmest er forudsigelige. Nu må Formel 1-ejerne komme ud af hullerne, mener han.

Spaniens Grand Prix 2017. Fredagens frie træninger . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 19/10 klokken 14:10

Under et interview på Monza, hvor BMF1 også deltog, udtalte teamejer Gene Haas, at det som hold betragtet er temmelig utilfredsstillende at deltage i en sport, hvor man på forhånd ved, at man aldrig vil være bare i nærheden af et podium og slet ikke en sejr. Alene dette kan få ham til at trække sig fra sporten.

Af samme årsag har Formel 1s nye ejere, Liberty Media, lovet, at der vil blive skruet på reglementet, således at der vil komme mere uforudsigelighed ind i sporten. Et af midlerne kunne være et budgetloft, men siden disse udtalelser kom, har der været radiotavshed fra F1s ledelse.

Af samme årsag vil Haas meget gerne snart se nogle initiativer i den retning, og helst snart, siger han i et interview med Autosport på Circuit of the Americas, Austin, hvor weekendens amerikanske F1-grand prix afholdes.

"Jeg synes alt er positivt, men jeg synes også, at vi nu skal til at se nogle konkrete planer," fortalte teamjeren til mediet.

Gene Haas
Copyright BMF1


"Hvad de skal gøre? De har naturligvis introduceret to løb mere til næste år, og det er godt. De har sagt mange ting, og nu handler det om, hvad de egentlig vælger at støtte. Det vil helt sikkert være rarest for teamene at vide præcis, hvad de skal forvente i stedet for bare at håbe på, at det rent faktisk også kommer til at gå i opfyldelse."

Haas støtter indførelsen af førnævnte budgetloft, som han mener vil hjælpe nogle af teamene længere frem på banen.

"Jeg mener, at dette vil gavne os sådan nogle som os bedst, fordi vi er et af de mindre teams, og enhver form for budgetloft betyder, at de større drenge vil bruge mindre," sagde han.

Som tingene er nu, er der er noget, som ikke stemmer og giver rimelighed, mener amerikaneren.

"Der er altså noget dér. Du kan ikke have et enkelt team til at dominere år efter år. På en eller anden måde skal der være en udligning, så teamene nede i den anden ende af feltet i det mindste har en chance for at vinde en gang i mellem.”

Det koster mange penge at udvikle på en F1-racer.
Copyright Lea Anna Petersen


"Jeg tror, at budgetloftet er noget, de kan indføre før en ny Concorde-aftale (fra 2021, red.). Så hvis alle er enige om det, ser det lovende ud. Som jeg siger, så har vi hørt alle disse ting før, men nu er det tid at komme med noget skriftligt, så vi ved, hvordan vi skal planlægge, for næste sæson er her allerede."

Haas indrømmer, at det er usandsynligt, at store teams vil elske en omfordeling af indtægterne, noget der i sidste ende vil skade dem selv men gavne resten af feltet.

"Jeg garanterer for, at de vil hyle som stukne grise," grinede han. "Den form for ligestilling kommer vi ikke til at se overhovedet. Det garanterer jeg for.”

"Vi skal leve af krummerne, så hvis vi bare får flere krummer vores vej, vil vi være tilfredse med det. Vi ved, at vi er de nye drenge i klassen, men vi er så håbefulde, at vi tror på, at pendulet vil svinge vores vej.”

"Men indtil nu er der ikke rigtigt sket de store ting. Det er svært, specielt for et nystartet team, fordi du ikke bare har en ny kasse med penge, du kan tage fra.”

”Så man bliver nødt til at overleve ved egen hjælp i nogle år,” lød det fra Gene Haas

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton kan blive mester i weekenden Alonso: Estoy continuando con McLaren »