Formel 1 godkender København

Planerne om et Formel 1-løb i Københavns gader er kommet et vigtigt skridt nærmere målet. Det fremgår af en mailkorrespondance mellem projektets bagmænd og Formula One Management.

Foreløbigt udkast til banelayout . Copyright BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 23/11 2017 klokken 12:11

I dag, torsdag, skriver Jyllands-Posten i en artikel, at planerne om et prestigefyldt Formel 1-løb i København efter alt at dømme er rykket et stort skridt tættere målet.

Avisen har fået aktindsigt i en mailkorrespondance mellem idémanden bag projektet, tidligere videnskabsminister Helge Sander, finansminister Kristian Jensen, kulturminister Mette Bock og erhvervsminister Brian Mikkelsen.

I korrespondancen skriver Helge Sander bl.a., at Formula One Management (FOM, red.) udtrykker, hvad eksministeren kalder ”et stort ønske om at få København på kalenderen”.

Set med danske øjne er dette ret interessant, idet hele 40 byer har lagt billet ind på at blive en del af F1-kalenderen i 2020.

Foruden løbet i København satses der også på bybaneløb i London og New York.

3D visualisering af CPH F1 banen - af Thue Østergaard
Copyright Thue Østergaard


Projektets foreløbige milepæl er en konsekvens af et stort arbejde, som Helge Sander og rigmanden Lars Seir Christensen har stået bag med teknisk assistance vedr. banelayout fra tidligere F1-kører Jan Magnussen samt banedesigneren Hermann Tilke.

De foreløbige planer har vakt begejstring hos Formel 1s ejer Liberty Media og dennes CEO, Chase Carey, som planlægger et besøg i København i begyndelsen af december, hvor han ifølge Jyllands-Postens aktindsigt skal deltage i et lukket møde med ministrene Kristian Jensen, Brian Mikkelsen, Mette Bock samt repræsentanter fra flere organisationer.

”Det er et lukket møde – og de inviterede er investorer, sponsorer, politikere, embedsmænd, vigtige aktører som Visit Denmark, Wonderful Copenhagen, Tivoli, Royal Arena, Parken, Det Kongelige Teater, motorsportsfolk og et ambassadørkorps, som vi har samlet for at medvirke til den folkelige opbakning,” skriver Helge Sander ifølge Jyllands-Postens aktindsigt.

En væsentlig detalje mangler dog endnu at blive meldt ud: ønsker Københavns Kommune og regeringen overhovedet at støtte projektet? Efter det netop overståede kommunevalg, hvor resultatet blev til den røde side, vil der uvilkårligt opstå nogle knaster.

Nogenlunde sådan vil det se ud, når en Formel 1-bil kører under Lange Bro. Her er det Romain Grosjean, Haas, som krydser otte-tallet på Suzuka i Japan.
Copyright Haas F1


”Vi skal have set nærmere på, hvordan et Formel 1-løb eventuelt kan afvikles, og hvordan det vil påvirke københavnernes dagligdag, før vi beslutter, om vi fra kommunens side kan støtte projektet,” sagde Frank Jensen, da idéfolkene bag F1-banen afslørede projekt og banelayout tidligere på året.

Efter projektpræsentationen udtrykte Enhedslistens Allan Mylius Thomsen dengang ikke overraskende modstand imod planerne, som han mente ville isolere københavnerne fra omverdenen.

”Byen vil blive skåret midt over… og indbyggerne vil være lukket inde i timevis,” lød det fra lokalpolitikeren.

Fra samme politiske side var der dog fuld støtte til at lukke byen af, hvis der var tale om et løb med el-biler, eller hvis Tour de France skulle lægge vejen forbi hovedstaden.

Læs vore tidligere artikler om Formel 1-projektet i København:

Hellere gymnastikstævne end Formel 1

Se 3D simulering af Københavns F1-bane

Nej-tak til Formel 1 i København

Formel 1 til København

Dansk Formel 1-bane godkendt


BMF1 arbejder på at få en kommentar fra Helge Sander om den seneste, spændende udvikling på det prestigefyldte projekt.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ingen Kubica aftale endnu Abu Dhabis GP: 1. frie træning. Vettel i top »