Formel 1 bliver moderne – og virtuelt

Med det nye F1 2017 videospil bliver hele racershowet en del af en blomstrende ungdommelig verden – Der kommer nemlig en eSports turnering med en præmiepulje, der kan gøre dig verdenskendt

Alonso i Ferraris simulator . Copyright Ferrari

Af: Nadia Enevoldsen (ne@bmf1.dk) d. 21/8 2017 klokken 19:08

Fænomenet eSport bliver større og større.

Det er i løbet af 2017 blevet mere kendt for Hr. og Fru Danmark, at eSport findes (hovedsageligt gennem Counter Strike og FIFA) – og at der er mange penge i det.

Nu er eSports verdenen så nået til motorsporten. F1 spillene har kørt som FIFA hvert år, men i år kommer der turnering i det nye 2017 spil, der udkommer d. 25. august.

Det er spiludvikleren Codemasters samt Gfinity, der er kendt fra eSport, der er gået sammen om at lave turneringen.

Der vil gennem september blive afholdt kvalifikationer, som skal udvælge de 40 hurtigste kørere. Disse spillere vil da blive inviteret til semi-finaler i London d. 10-11. oktober, som afholdes i Gfinity Arena.

Finalen selv afholdes i forbindelse med Abu Dhabis Grand Prix, og vinderen bliver da kåret samtidigt med vinderen af F1 verdensmesterskabet.

Præmien er, at vinderen får lavet en karakter med sit navn i 2018-versionen af spillet.

Max Verstappen i simulatoren
Copyright Getty Images/Toro Rosso



Selvom det er F1s første rigtige møde med eSport, har McLaren tidligere i år haft ”Verdens hurtigste spiller” projektet kørende, for at finde deres nye simulator-tester.

Derudover har Le Mans’ Nissan GT Academy haft taget GT spillere ind som kørere og især Formel E har haft en finger i eSport:

De havde sidste år et race-off med fans, Bruno Senna og Nico Prost, og i januar holdt de i Las Vegas en turnering, med en præmiepulje på 1 million dollars - Det er på størrelse med den 28. største pengesum nogensinde (den største er fra Dota 2 med lige over 24,5 millioner dollars)

Sidstnævnte event går dog under at have været et vanvittigt kaos – Om F1 kan gøre det bedre i samarbejdet med eSport, må fremtiden vise.



Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vild weekend i vente Begge HAAS biler med Brembo bremser på Spa »