FIA holder øje med Mad Max

Max Verstappens kollision med Sebastian Vettel under Kinas Grand Prix betyder, at stewards nu har fået ordre til at holde et ekstra øje med hollænderen frem over.

Max Verstappen . Copyright Red Bull Racing/Getty Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 16/4 2018 klokken 11:04

Selv om Sebastian Vettel, Ferrari, umiddelbart efter Kinas Grand Prix udtalte, at Max Verstappens afgørende påkørsel af ham også kunne være sket for ham selv, melder FIA nu ud, at stewards frem over vil holde et ekstra øje med den unge hollænder.

Verstappen ramte Vettels Ferrari i højre side under en forivret nedbremsning i hårnålen i Sving 14, hvilket sendte en ellers stærkt kørende tysker ned fra en mulig vinderposition til at slutte som nummer otte.

Hændelsen betød, at Verstappen fik 10 sekunders tidsstraf, som blev lagt til sluttiden, hvormed Red Bull-køreren ironisk nok sluttede to pladser bedre end tyskeren. Samtidig inkasserede den 20-årige kører 2 strafpoint til sin kørerlicens, hvor han nu har samlet sig fem point.

De første to point modtog Red Bull-piloten under Ungarns Grand Prix sidste år, hvor han ramte sin teamkammerat Daniel Ricciardo, og det andet point tilkæmpede han sig ved at køre uden for banen under USAs Grand Prix i forsøget på at overhale Kimi Räikkkönen i Ferrari. Sidstnævnte skabte en del polemik og især utilfredshed hos hovedpersonen selv. 12 point på saldoen inden d. 29. juli i år indebærer, at hollænderen udelukkes i et grandprix.

Verstappen i nærkontakt med Hamilton.
Copyright Mercedes AMG GP


Alligevel finder Charlie Whiting, FIAs Race Director, ikke anledning til at tage en personlig snak med den ivrige Red Bull-kører.

"Stewards har nu gjort deres, så jeg synes ikke, at der er nogen grund til det," sagde Whiting efter løbet til journalister. ”Han lavede en fejl, som han blev straffet for."

Heller ikke Verstappens teamchef finder anledning til at løfte pegefingeren og bede sin ambitiøse ungersvend om at dæmpe sin aggressive kørerstil.

"Han er et fænomenalt talent. Han er klog nok til at forstå, hvad han skal arbejde på," sagde Horner. "Jeg er ikke i tvivl om, at han vil arbejde på det."

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hamilton på vej ned? Kinas GP: Weekenden i billeder »