Det unge guld i F1: Vejen til motorsportens kongeklasse - del 4/4

F1-sæsonen 2019 står overfor det yngste, men stærkeste, F1-felt, sporten længe har set. Derfor bringer BMF1 nu fjerde og sidste del af serien, hvor vi kigger nærmere på fire af F1-feltets nyeste og største talenter (4/4)

Hamilton og Magnussen i Bahrain . Copyright Mercedes AMG GP

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 7/11 2018 klokken 14:11

BMF1 er nu nået til fjerde og sidste del af serien Det unge guld i F1: Vejen til motorsportens kongeklasse.

I de tidligere dele har vi kigget nærmere på nogle af sportens unge stjerner.
I første del kiggede vi på Lando Norris, i anden del kom vi tættere på Charles Leclerc, og i tredje del mødte vi italieneren Antonio Giovinazzi.

I dag rykker vi fokus tilbage til England, for at hilse på en talentfuld racerkører fra King's Lynn i Norfolk.

England har en stolt tradition for at opfostre unge motorsportstalenter, og vores næste navn i serien er ingen undtagelse.

George Russell
De fleste i motorsportsverdenen kan ikke snakke om talenter, uden at nævne navnet George Russell. Den høje Mercedes-juniorkører fra England, har stormet igennem junior-rækkerne med fuld fart, og har allerede skabt et navn for ham selv.

Den 20-årige englænder tog den ene mesterskabstitel efter den anden, da han som helt ung indtog alverdens racerbaner i sin gokart.

Ruslands Grand Prix 2018. Mercedes-køreren George Russel fejret F2 sejrenRuslands Grand Prix 2018. Mercedes-køreren George Russel fejret F2 sejren
Copyright Mercedes AMG


I 2014 var Russell rykket videre til Formel-biler, hvor han nu dystede om mesterskabet i BRDC Formula 4.

Med 5 sejre og 11 podiepladser (24 løb) formåede Russell at vinde det prestigefyldte mesterskab i sin rookie-sæson, foran sin teamkammerat (og nuværende testkører for Haas) Arjun Maini.

Senere på året deltog den hurtige englænder i den prestigefyldte McLaren Autosport BRDC Award, som huser tidligere vindere, som; David Coulthard i 1989 og Jenson Button i 1998.

Russell og fem andre finalister var igennem intense fitness-tests, simulatorarbejde og interviews. De brugte endvidere to dage på Silverstone-banen, for at se hvem af kørerne der kunne køre hurtigst i forskellige racerbiler.

Russell vandt den prestigefyldte pris og de £100.000 der fulgte med, samt muligheden for at teste en McLaren F1-racer.

I januar 2017 er Mercedes F1-team blevet så imponerede over den unge englænders præstationer, at han bliver tilknyttet Mercedes juniorkører-program.

Mercedes F1 W09 med Halo præsenteret på Silverstone. Teamets 2018 racer blev præsenteret og testet i regnvejrMercedes F1 W09 med Halo præsenteret på Silverstone. Teamets 2018 racer blev præsenteret og testet i regnvejr
Copyright Mercedes AMG


Med en ny titel som Mercedes-juniorkører, var Russell klar til at køre 2017-sæsonen i den anerkendte GP3-serie, for ART Grand Prix.

Efter at køre sig til 4 sejre, 4 ud af 8 poles, og 7 podiepladser (15 løb), sikrede Russell sig en solid førsteplads i GP3-mesterskabet.

Russell var med sine 220 point, hele 79 point foran landsmanden Jack Aitken på andenpladsen.

George Russell har gentaget successen i årets F2-sæson, hvor hans imponerende kørsel indtil videre har resulteret i 6 sejre, 4 ud af 10 poles, og 10 pladser på podiet (20 løb)

Russell i Formel 2, torsdagstræning, Monaco 2018Russell i Formel 2, torsdagstræning, Monaco 2018
Copyright Bil Magasinet BMF1


Med én løbsweekend tilbage, 37 point ned til Alexander Albon på andenpladsen, og maksimalt 46 point tilbage at få, så skal der gå meget galt, før at George Russell ikke kan kalde sig F2-mester i Abu Dhabi.

F1-teamet Williams er et af de teams der har fulgt Russells karriere nøje de seneste par år. Faktisk er Willams blevet så imponerede, at de tidligere verdensmestre - til trods for økonomiske vanskeligheder - har fravalgt at tage en ’betalingskører’ ind.

I stedet har Williams valgt at give Russell en flerårig-kontrakt, i håbet om at hans talent kan bære Williams-teamet længere frem i feltet.

Italiens Grand Prix 2018. Sergey Sirotkin i Williams FW41 med Rexona på HaloItaliens Grand Prix 2018. Sergey Sirotkin i Williams FW41 med Rexona på Halo
Copyright Williams F1


Faktisk prøvede Russell allerede at få et sæde hos Williams til 2018-sæsonen, men Paddy Lowe vurderede det var for tidligt for englænderen at komme i F1.

Sjovt nok havde Russell lavet en PowerPoint-præsentation til Williams, hvor han præsenterede dem for tidligere resultater, data og statistikker. Hvilket Paddy Lowe udtalte, at han aldrig havde set før.

Russell har allerede brugt adskillige timer i en F1-bil, som testkører for Mercedes og Racing Point Force India. Faktisk formåede han at sætte banerekord i Ungarn tidligere på året, da han testede Mercedes’ F1-racer.

Mercedes' juniorkører George Russell i UngarnMercedes' juniorkører George Russell i Ungarn
Copyright Mercedes


Englænderen er af mange blevet spået en stor fremtid i Formel 1, og F1-verdenen mener da også, at det kun er et spørgsmål om tid, før de to Mercedes-talenter Ocon og Russell hiver F1-sejre hjem i de to sølvpile.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Monza får økonomisk boost HAAS slår for stort brød op »