Force India kan beholde pengene, men...

Racing Point Force India er et nyt hold på gridden. De er derfor ikke naturligt berettiget til præmiepenge, men de andre hold har nu udstrakt en hjælpende hånd. Dog med en lille hage.

Force India . Copyright Force Inda

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 24/8 2018 klokken 12:08

Da det canadiske konsortie, med Lawrence Stroll i spidsen, købte Force India, var det egentligt mest biler, fabrik og noget teknik de købte. Selve holdet med licenser og opsparede præmierettigheder kunne man ikke få fingrene i på grund af en masse juridiske teknikaliteter der også bindes sammen med den tidligere ejer, Vijay Mallyas, økonomiske roderi.

Holdet har dog fået lov til at stille op som en ny enhed, men mister dermed retten til præmiepenge, både i år men også for de næste par år. For at ændre på det skal der være enighed blandt alle holdene.

Pre season testPre season test
Copyright Force Inda


Hidtil har Williams, McLaren og Renault ikke været indstillede på at dele kagen med de nye, men nu er der opnået enighed blandt dem alle. Race point Force India F1 får lov til at beholde deres ret til kolonne 1 pengene. Det er dem der fordeles ligeligt mellem alle holde. De får også lov til at beholde præmie penge der er opsparet efter point, men da det er noteret som et nyt hold, vil alle point opsparet indtil nu, som Force India F1, være nulstillet. Kun kørerne får lov at beholde deres mesterskabs point.

Race point Force India F1 begynder dermed deres mesterskabsjagt i Belgien i denne weekend. Bilerne vil stadig være pink, så de er nemme at kende, og på Spa vil piloterne stadig være Perez og Ocon.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Power Unit status Belgiens GP. 1. frie træning. Vettel topper »