Force India i start-vanskeligheder

Juridiske udfordringer, kan betyde at Force India ikke kommer til start på Spa. Holdets jurister kæmper på højtryk for at få starttilladelse, efter de blev solgt hen over sommerferien.

Force India . Copyright Force Inda

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 23/8 2018 klokken 10:08

Da Lawrence Stroll, sammen med nogle investorer, over sommerferien, reddede Force India fra konkurs, ved at købe holdet, skulle det sikre, at vi fortsat ville få de lyserøde biler at se på gridden.

Men til trods for gode hensigter, kan købet betyde, at Force India ikke får lov til at stille til start i Belgien, simpelthen på grund af det nye ejerskab.

Man forsøger nu, indtil der er en endelig afklaring med FIA, at få lov til at stille til start som Sahara Force India F1 Team, som indtil salget var det officielle navn, men om det kan tillades eller ej, er der ingen udmeldinger om endnu.

Det vides heller ikke, om det er nødvendigt for at holdet kan komme til start, at alle de øvrige hold skal være enige i, at de må stille til sart, hvilket også kan være et scenarie.

Det er tidligere kommet frem, at McLaren og Williams skulle være modstandere af, at de nye ejere, blot vil komme ind på Force Indias plads, hvorimod de forlanger, at de skal stille til start som et helt nyt hold.

Skulle det ende med, at det forlanges at de stiller til start som et helt nyt hold, vil Force India næppe være at finde på startgridden på søndag. Endnu værre for holdet er det, at de heller ikke vil kunne få del i TV pengene, før tidligst om 2 år.

FIA har ingen officielle kommentar til sagen.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz:"Verstappen spærrede ikke for mig!" Force India med nyt navn efter opkøb »