Corona: Ruslands GP med 30.000 tilskuere

Den 27. september køres Ruslands grandprix på banen i Sochi men dog ikke for tomme tribuner: Der regnes med op til ca. 30.000 tilskuere – corona eller ej. Billetsalget er i gang i Rusland.

Ruslands GP 2019 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 13/8 2020 klokken 08:08

Det russiske grandprix kan blive det første løb i år med ægte tilskuere på tribunerne. Det udtaler arrangøren Aleksej Titov til Autosport.

Billetsalget er i gang, og skulle man være interesseret, kan man finde billetter her og her. Der er dog ingen der ved, om der overhovedet er blevet solgt billetter til grandprixet.

Rusland har på det seneste fået kritik for at lancere en åbenbart utestet vaccine mod covid-19, der i henhold til flere eksperter i bedste fald kun giver en falsk tryghed og i værste fald kan forårsage større uforudsigelige sundhedsskader på lang sigt.

Trængsel i svinget i RuslandTrængsel i svinget i Rusland
Copyright Mercedes AMG


Desuden har Rusland selv været hårdt ramt af corona – ikke blot på baggrund af officielle tal men også på grund af et stort mørketal: Undertegnede skribent taler russisk, og i henhold til flere kilder er hele byer åbenbart hårdt ramt af ”en dødelig lungebetændelse” og ”ikke corona”. Desuden er flere russiske læger faldet ud fra vinduer i forbindelse med coronakrisen i Rusland.

Derudover kan der blive problemer i Rusland med kampagnen ”We Race As One”, da den bruger regnbueflaget til at symbolisere F1’s engagement i kampen for større diversitet og antiracisme. Senest har der været problemer med regnbueis i Rusland.

Siden de første F1-løb blev kørt i starten af juli har alle løb været uden tilskuere. Deusden gælder der meget strenge coronaregler i paddock.

Senest har Racing Point-køreren Sergio Perez været smittet og måtte erstattes af Nico Hülkenberg på Silverstone 1 og 2.

F1 håber dog, at der snart kan være tilskuere til løbene igen. Rusland kunne blive en test for løb med tilskuere, selv om man nok ikke skal forvente reelle coronatal fra de russiske myndigheder efter større arrangementer.

To uger efter grandprixet i Sochi vender motorsportens kongeklasse tilbage til Nürburgring. Efter at de tyske myndigheder for nyligt har afvist, at der må være tilskuere til fodboldkampe, er det højst tvivlsomt, om der kommer tilskuere på tribunerne til F1-løbet.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Racing Point appellerer Perez klar til come-back »