Wolff afviser BoP-regler i Formel 1

Toto Wolff afviser, at der skal indføres BoP-regler i Formel 1, som man kender det fra andre løbsserier. Det vil ifølge ham ødelægge Formel 1.

Toto Wolff . Copyright Mercedes

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 30/5 2023 klokken 16:05

Red Bull fortsatte sin sejrsstime i Monaco, da Max Verstappen tog sejren knap 28 sekunder foran Fernando Alonso på andenpladsen.

Hele sæsonen har Red Bull været dominerende, og den største konkurrent har nærmest været dem selv. På nuværende tidspunkt i sæsonen har Red Bull vundet alle løb med minimum 20 sekunder foran nærmeste konkurrent undtagen i Australien

Det er svært at se hvem, hvornår og hvordan nogen skal stoppe Red Bull i øjeblikket. Derfor er det ikke unaturligt, at tankerne ledes hen på andre løbsserier som WEC og IMSA, hvor man har indført ”balance of performance”, også kaldet BoP.

Disse regler skal gøre løbene mere spændende ved at gøre bilerne mere jævnbyrdige og dermed mindske risikoen for, at et hold er altdominerende. Dette er dog ikke noget, som man bør indføre i Formel 1, hvis man spørger Mercedes’ chef Toto Wolff.

”Hvis vi indfører balance of performance, så ødelægger vi sporten,” fortalte Toto Wolff til pressen i Monaco.

Han roser Red Bull for deres arbejde og mener ikke, at man skal straffe hold, der gør det godt. Det er ifølge ham, sådan Formel 1 fungerer, uanset om det er godt for showet eller ej.

Monacos GP 2023 - Verstappen på pole position for Red Bull. Alonso P2 og Leclerc på P3Monacos GP 2023 - Verstappen på pole position for Red Bull. Alonso P2 og Leclerc på P3
Copyright Red Bull Contentpool


Toto Wolff medgiver, at det er mere spændende, hvis der er flere biler med i kampen. Han mener dog, at man skal acceptere tingene som de er lige nu, og arbejde for at afstanden bliver mindre til Red Bull

”Vi skal bare gøre vores arbejde bedre. Vi bliver nødt til at indhente dem og finde på smarte løsninger. Vi må håbe, at vores læringskurve er stejlere end deres.”

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Muligt comeback til Ricciardo, allerede i Canada McLaren henter vigtig Red Bull-ingeniør »