Den tidligere Ferrari- og nu kommende Aston Martin-kører Sebastian Vettel er utilfreds med, at der lægges låg på den teknologiske udvikling i Formel 1 som følge af budgetloft og motorfastfrysning.
I et interview med den tyske avis
Frankfurter Allgemeine Zeitung udtaler den tidligere tyske verdensmester, at Formel 1 mister sin rolle som teknologisk primus motor for teknologiske fremkridt:
"Først fra 2022 får vi en andel på 10 procent øko-benzin af 2. generation i Formel 1. Som det er lige nu, så stiger andelen først med det ny motorreglement til 30 procent. Det vil først være i 2025/2026. Det synes jeg er meget skuffende."
Motorfastfrysningen, der sandsynligvis kommer, sker på initiativ af Red Bull, der mister Honda som officiel motorleverandør fra 2022. Red Bull vil gerne beholde Honda-motorerne for ikke at være afhængige af Renault eller andre motorleverandører, men Red Bull har ikke råd til at omstille dem til den nye type bæredygtige benzin og udvikle videre på dem: Derfor fastfrysning frem til 2025.
Frankrigs Grand Prix 2018. Honda og Red Bull mødes og bekræfter aftalen for 2019
Copyright Red Bull Contentpool
Vettel mener, at Formel 1 allerede kører med gammel teknik på flere punkter: "Vi har ingen traktionskontrol, ingen ABS-bremser, intet ESP – alt det findes i nye biler på markedet. Det er teknik, som er blevet udviklet inden for motorsport. Vi [Formel 1] har uden tvivl bidraget enormt til trafiksikkerheden.“
Men nu kommer der ikke til at ske noget for miljøet de næste par år.
Indtil Formel 1 beslutter sig for at køre med bæredygtig benzin i 2025, så "vil alle tankstationer tilbyde benzin, der er fremstillet af 100 % bæredygtige energier", udtaler Vettel og spørger: "Hvad er der så blevet af Formel 1’s innovative rolle inden for teknologien?"
Efter tyskerens mening er det politiske spil om magt og indflydelse i Formel 1, der har gjort, at Formel 1 opgiver sin førende teknologiske rolle:
"Formel 1 har altid kostet masser af penge. Og konkurrencen og ambitionerne har sørget for, at der altid har været penge nok. Men situationen i øjeblikket er frustrerende: Vi ved bedre, men ingen gør noget. På den måde gør vi os selv irrelevante i fremtiden.”