Piastri i uforudsete problemer

Efter nogle bestemte udtalelser er en af tidens mest hypede Formel 1-kørere, McLarens Oscar Piastri, havnet i problemer fra uventet kant.

Oscar Piastri fejrer podiet Belgiens sprintløb. Belgiens GP 2023 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/8 2023 klokken 17:08

Alle racerkørere går med en eller anden drøm om at afprøve andre motorsportsklasser. Det gælder også McLarens Oscar Piastri.

Efter udtalelser for nylig om sine ønsker om at prøve en MotoGP-motorcykel, er australieren havnet i problemer fra en lidt uventet kant.

F1-køreres kontrakter er typisk fyldt med endeløse klausuler og betingelser, der forbyder dem at deltage i farlige aktiviteter, hvor de kan skade sig selv.

Og nej, det var ikke McLarens jurister, der kom løbende med et bundt klausuler i hånden - det var kørerens egen mor.

Årsagen til mors indblanding har sit udgangspunkt i F1s fire ugers sommerpause, hvor Piastri benyttede lejligheden til at tage til Silverstone-banen i England, hvor der i weekenden køres det engelske Moto GP Grand Prix.

Oscar Piastri. Belgiens GP 2012Oscar Piastri. Belgiens GP 2012
Copyright McLaren Media


Til lejligheden fik australieren taget nogle billeder, mens han sad på franske Johann Zarcos Ducati motorcykel fra Pramac Racing.

"Under en pause fra 4 hjul, så tænkte jeg, at jeg ville prøve 2," skrev Piastri på X (tidligere Twitter).

Australierens kommentarer faldt dog ikke i god jord hjemme i Australien, hvor hans mor Nicole udsendte en hurtig irettesættelse af sin søns tweet.

"Åh nej, det gør du ikke!!!" svarede hun.

"Gå væk fra cyklen Oscar Jack Piastri. Mit hjerte kan knapt nok klare biler."

Og længere blev den motorcykeltur ikke (i denne omgang), og det ser ud til, at den 22-årige må nøjes med F1 indtil videre. Hvis det overhovedet giver mening at bruge udtrykket "nøjes med".

Øjeblikkeligt ligger Piastri på 11.-pladsen i årets individuelle mesterskab med en bedste placering som nr. 2 i sprintløbet op til Belgiens Grand Prix.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De Vries var aldrig ønsket af Red Bull Nu kan de selv »