Perez tæt på kedelig rekord

Det har været et svært 2024 for Sergio Perez, der nu er tæt på at sætte en trist rekord for den største margin over en enkelt omgang til Max Verstappen.

Sergio Perez forud før Østrigs Grand Prix 2024 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 2/7 2024 klokken 13:07

Alle ved, at Max Verstappen er et helt unikt talent i Formel 1.

Gennem flere sæsoner har han bevist, at hans evner bag rattet i Red Bull-raceren er noget helt særligt, og det er egentlig kun Daniel Ricciardo, der har kunnet udfordre hollænderen, da de to kørte for Red Bull.

Sergio Perez har det i øjeblikket også meget svært hos Red Bull, hvor Verstappen gang på gang sætter mexicaneren til vægs.

Faktisk har Perez det så svært, at han nu er meget tæt på at sætte en trist rekord, for at være den Red Bull-kører med størst margin til Max Verstappen over en enkelt omgang.

Kevin Hermann har på det sociale medie X lavet en grafik over afstanden under kvalifikationen mellem Verstappen og hans teamkammerater i tiden hos Red Bull.

Af grafikken fremgår det, at der i gennemsnit var 0,634 sekund mellem Verstappen og Alex Albon under kvalifikationen i 2019-sæsonen. Dette er den største afstand mellem Verstappen og en teamkammerat hos Red Bull i løbet af en sæson.

Men Sergio Perez er tæt på at tangere den rekord, da han indtil videre i 2024 i gennemsnit er 0,629 sekund langsommere end Verstappen over en enkelt omgang. Trist læsning for mexicaneren, der i weekendens Grand Prix i Østrig missede podiet for sjette løb i træk.

Anderledes positivt så det ud for Perez i 2022, da han skiftede til Red Bull. Her var afstanden set over hele sæsonen på 0,392 sekund.

Ser man over hele den periode, Perez har været hos Red Bull, har han i snit været 0,52 sekund langsommere end Verstappen. Det er dog stadig Albon, der har den største afstand til Verstappen, da han i snit var 0,625 efter Verstappen i sin tid hos Red Bull.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sargeant misser FP1 Johnny Herbert angriber Verstappen »