Optakt til Australiens Grand Prix

Der venter en tidlig omgang i weekenden, når Formel 1 skal en tur ”down under”. Er Sainz klar igen, og hvem kan slå Red Bull? Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Australiens Grand Prix.

Australiens Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 20/3 2024 klokken 11:03

Det er med at få stillet vækkeuret i weekenden, når Australiens Grand Prix bliver kørt i Melbourne. Startskuddet lyder nemlig allerede kl. 5 søndag morgen, hvilket er noget tidligere end normalt.

Haas fik point for første gang i sæsonen i seneste løb og skal dermed forsøge at ride videre på den bølge. Det store spørgsmål gående ind til weekenden er, om Carlos Sainz er klar til at sætte sig bare rattet i Ferrarien igen.

Er Sainz tilbage?
Oliver Bearman viste gode takter i Saudi Arabien, da han måtte tage over for Carlos Sainz, der skulle opereres for blindtarmsbetændelse. Bearman kørte point hjem i sit første løb og viste samtidig, at han er en kandidat til Formel 1 i 2025.

Bahrains Grand Prix 2024. Ferraris Carlos Sainz Jr. blev P3Bahrains Grand Prix 2024. Ferraris Carlos Sainz Jr. blev P3
Copyright Ferrari


Derfor er det også vigtigt for Sainz, at han kommer hurtigt tilbage i bilen. Specielt med det første løb i mente, hvor han sluttede som nummer tre. Sainz kæmper for et sæde hos et topteam, og han har brug for alle de løb, han kan komme i nærheden af, for at blive ved med at levere gode præstationer, der kan overbevise andre teams om at tage ham ind i 2025.

Umiddelbart er meldingerne da også, at Sainz er tilbage i bilen i Australien. Han var allerede tilbage i paddocken i Saudi Arabien og med to uger mellem de to løb, bør han være klar til at køre igen, hvilket Ferrari også har brug for.

Kan Ferrari slå Red Bull?
Efter to løb i sæsonen ligner Ferrari den bedste udfordrer til Red Bull, som igen ser ualmindeligt stærke ud. Derfor er det vigtigt, at Ferrari forhåbentlig kan få Carlos Sainz tilbage i bilen, så man igen har to kørere, der kan udfordre de to Red Bull-biler.

Det ligner fortsat, at Mercedes ikke endnu kan kæmpe med om sejre, mens Ferrari har taget et godt skridt fremad sammenlignet med sidste år. Ferrari har brug for, at Max Verstappen ikke forsvinder på første omgang, så han ikke bare forsvinder i horisonten.

Fakta
Søndagens løb byder på 58 omgange rundt på Albert Park, som er 5,2 kilometer lang. Banen har 14 sving og hele fire DRS-zoner. Den første mellem sving to og tre, den anden mellem sving otte og ni, den tredje mellem 10 og 11, mens den sidste er på start/mål-langsiden.

Pirelli medbringer for første gang C5-dækket, så det bliver spændende at se, hvad det får af betydning for løbet. Derudover er C4 og C3 til rådighed.

Løbet starter allerede kl. 5 søndag morgen, så det er med at komme ud af fjerene, hvis man skal nå løbet. Det kan som altid følges på Viaplay, TV3+ og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA går ind i Horner-sagen Sauber vil af med Bottas »