McLaren roterer

De fleste kørere har en fast race engineer i ørerne til hvert løb, men Lando Norris har haft et skift, og det er der en god grund til.

McLaren MCL60 med nyt livery til Englands GP 2023 . Copyright McLaren Media

Af: Peter Scheller (psn@bmf1.dk) d. 10/8 2023 klokken 08:08

Normalen i Formel 1 er at hver kører har den samme person i ørerne til alle løb og træninger, og at en udskiftning gerne skal ske udenfor sæsonen for at bevare stabiliteten.

McLaren har under ledelse af Andrea Stella dog valgt en anden løsning, og med en fornuftig grund.

Siden Stella overtog holdledelsen til denne sæson, har han indført et nyt program som skal forberede holdet og dets ansatte på en kalender der kan strække sig over 24 løb.

Fra venstre McLarens CEO Zak Brown, Lando Norris, McLaren MCL60, Oscar Piastri og teamchef Andrea StellaFra venstre McLarens CEO Zak Brown, Lando Norris, McLaren MCL60, Oscar Piastri og teamchef Andrea Stella
Copyright McLaren Media


”Som kører er man en del af ledelsen på holdet, og dermed er Lando faktisk spydspids i denne udvikling af holdet,” udtaler Andrea Stella.

Ideen går ud på at give flere medarbejdere, og specielt ingeniørerne en større rutine og indsigt i alle funktionerne indenfor holdet, og dermed vil man bedre være i stand til at rotere personale, eller dække for hinanden når nødvendigt.
Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Nu kan de selv Store udfordringer hos Alpine »