Derfor fik Ferrari-kørerne lov til at kæmpe

Leclerc og Sainz havde en hård kamp om den sidste podieplads på Ferraris hjemmebane på Monza. Ferrari-teamchefen, Fred Vasseur, har nu forklaret, hvorfor han gav sine kørere lov til at duellere så hårdt.

Frederic Vasseur . Copyright Ferrari Media

Af: Simon Kraglund (sk@bmf1.dk) d. 6/9 2023 klokken 19:09

Efter Perez havde overhalet begge Ferrari-kørere, stod duellen om den sidste podieplads mellem Sainz og Leclerc.

Låste hjul og udnyttelse af afkørselsarealer var blandt andet noget begge Ferrari-kørere oplevede.

Med tanke på hvor få omgange, der var tilbage i løbet og med en tredjeplads i konstruktørernes mesterskab indenfor rækkevidde.

Så skulle man tro, at Vasseur ville bede sine kørere om ikke at køre ræs mod hinanden.

Men det gjorde han ikke.

Da holdchefen blev spurgt ind til, hvorfor han lod sine kørere duellere, valgte han i stedet at vende spørgsmålet om i første omgang.

“Hvis jeg lod dem blive i deres positioner, ville jeg få det præcis samme spørgsmål - hvorfor jeg lod dem blive i deres positioner?” lyder det fra Vasseur ifølge motorsport.com

“Det er helt sikkert meget lettere at kommentere, når man har det til sidst, men jeg synes også, det var den bedste måde at takke alle på. Støtten fra tifosi og så videre, og jeg var ikke så tryg ved at fastfryse noget fem omgange før afslutningen.”

"Jeg stoler på dem, men jeg sagde til dem, at de ikke måtte løbe nogen risiko. Det er altid relativt, og jeg tror, at forestillingen om ingen risiko er relativ. Men det er en holdning, og jeg er ret stolt af beslutningen og af det arbejde, kørerne udførte i dag,” lød det fra den tidligere Alfa Romeo-chef.

Ferrari overhalede Aston Martin i konstruktørernes mesterskab efter weekendens Grand Prix, og ligger dermed på tredjepladsen.


OM SKRIBENTEN

Simon fra BMF1 Simon er stor Formel 1 fan og har fulgt sporten tæt siden 2005.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz senior forvirret Magnussen: En af de svageste perioder i karrieren »