McLaren var det første team, der tilbage i 2003 investerede i simulator-teknologi til at udvikle både biler og kørere.
Mens den unge generation af Formel 1-kørere, der er vokset op med Playstation, har stort udbytte af simulatorerne, er enkelte af de ældre kørere mere skeptiske.
Kevin målrettet i McLaren uniformen. Coppyright Grand Prix Photo
En af Kevins forgængere i McLaren-teamet, den nuværende Ferrari-kører Kimi Räikkönen, vil helst slippe for simulatortest. ”Jeg bliver simpelthen dårlig - nærmest søsyg,” har finnen tidligere udtalt.
Ud over at træne Kevin og de andre McLaren-kørere bruges simulatoren også til at udvikle bilen. Avancerede programmer sørger for, at bilen allerede hjemme på fabrikken kan justeres omtrent perfekt til kommende baner.
Simulatorens cockpit minder meget om den ægte vare. Coppyright Grand Prix Photo
“Vi har brugt tusindvis af programmør-timer til at skrive den software, der giver køreren den optimale oplevelse af bilen,” fortæller McLaren-chef Jonathan Neale til Bil Magasinet.
“I simulatoren kan man køre sig ind på både den aktuelle bane og på bilen,” siger Kevin. Men selv om McLaren-kørerne som regel kommer ud af simulatoren med sved på panden, er de fysiske belastninger alligevel ikke helt på niveau med dem, kørerne oplever under de virkelige løb og testkørsler.
”I simulatoren bliver man ikke forberedt på, hvor voldsomt kroppen belastes. Når man kører i hurtige sving på banen, føles det som om, ens indvolde bliver presset ud i den ene side af kroppen,” forklarer Kevin.
Hårdt træningsprogram
Kevin, som i dag bor i Woking, hvor McLaren-teamet har hjemme, har også trænet hårdt fysisk hele vinteren. Allerede kort efter, han blev annonceret som teamets nye kører, udstyrede McLaren ham med en personlig træner.
Kevin Magnussen gør klar til at indtage asfalten. Coppyright Grand Prix Photo
Den 33-årige finne Antti Vierula har selv tidligere været topatlet indenfor hammerkast. Han trænede flere finner til OL i Beijing men har de seneste år været fastansat hos McLaren. I 2011-12 arbejdede han sammen med Lewis Hamilton, sidste år tog han sig af Magnussens forgænger i teamet, Sergio Perez, og nu sørger han for, at Kevin er i topform.
Som fysisk træner (fysio i Formel 1-sprog) er Vierula den person i teamet, som er tættest på Kevin. Udover den fysiske topform er det Vierulas ansvar, at den danske Formel 1-debutant spiser og drikker rigtigt, og de har tilbragt store dele af vinteren sammen.
”Det er vigtigt, at man som fysio ’klikker’ med sin kører, for vi tilbringer rigtig meget tid sammen,” siger Vierula. ”Kevin var allerede i god form, da vi startede vores program, men der er altid nogle småting, man kan rette ind, og det er i løbet af vinteren, grundformen skal etableres. Når sæsonen starter, er der på grund af de mange rejser mindre tid til at træne struktureret.”
Langrend i Finland, et træningsinstitut i London og et træningscenter i Danmark indgår alt sammen i Vierulas træningsprogram. Men Kevin har også brugt utallige timer i McLarens eget træningscenter i teamets hovedkvarter. ”Det er mit lokale træningscenter,” griner Kevin.
--
Læs hele interviewet i Bil Magasinet nr. 271, der er i kioskerne torsdag 20. maj til 59,95 kr.