FIA advarer kørerne

Løbet i Aserbajdsjan sluttede under Virtuel sikkerhedsbil, hvilket fik 4 kørere til at glemme reglerne, efter de havde krydset stregen. FIA advarer nu alle kørere mod at gøre det igen.

F1 og FIA . Copyright FOM

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 16/9 2024 klokken 13:09

Når der bliver udløst en Safty Car, uanset om det er en med en bil foran eller i form af den Virtuelle Safty Car, er det ikke lovligt for kørerne at overhale andre, heller ikke efter de har krydset målstregen og taget det ternede flag.

Det er helt almindeligt at der er nogen der kører hurtigere tilbage til pitten end andre, når de er kommet i mål, men altså ulovligt når løbet slutter bag Safty Car.

"Det er forbudt og vil blive straffet, næste gang vi ser det," lød det i en udtalelse fra FIA, der valgte ikke at straffe de 4 kørere der overhalede andre i Baku.

"De overhalede ikke i nærheden af uheldet, så alt er godt i den retning, men de ved ikke om der kommer et redningskøretøj ud på banen, hvorfor det er vigtigt at de holder deres position, uanset hvor langsomt de kører," lød det afsluttende fra FIA.

Max Verstappen, Nico Hülkenberg, Esteban Ocon og Pierre Gasly var de 4 kørere der slap for straf denne gang.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Komatsu roser Bearman BMF1.dk's Power Rating: Aserbajdsjans GP »