Vesti udvider reserverollen

Danske Frederik Vesti, der officielt er reservekører for Mercedes, McLaren og Williams, i nævnte rækkefølge, har i denne weekend fået tilføjet endnu et hold, han skal stå klar til at hjælpe, hvis uheldet er være ude for en kører.

Frederik Vesti . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/9 2024 klokken 12:09

Frederik Vesti burde sidde permanent i en Formel 1-bil. Det var ellers meget tæt på, at han fik Williams-sædet efter sidste sæson, i stedet for Sargeant.

Men sådan gik det ikke.

Derimod har Mercedes, der anser Vesti som særdeles dygtig, sikret at danskeren er 1. reservekører for Mercedes, McLaren og Williams, hold der alle har tilknytning til Mercedes.

I denne weekend er rollen dog udvidet, med en tjans for det Ferrari-motoriserede HAAS-hold, hvis reservekører Oliver Bearman allerede er i bilen, som afløser for Kevin Magnussen, der sidder ude med en løbsstraf.

HAAS' anden reserve, Pietro Fittipaldi, kører IndyCar i USA.

Det har så fået HAAS til at række ud til Vesti og Mercedes, hvilket så er blevet accepteret.

Vesti har således fået støbt et sæde og har også fået sin egen HAAS-kørerdragt, så han kan blive klar – som han selv siger det "på 20 minutter".

Vesti befinder sig hos Mercedes, men har altså 4 kørerdragter og 4 sæder klar, skulle der være behov for hjælp.

Man må sige, at chancen for at han kommer til start, aldrig har været større, selvom vi selvfølgelig håber, at det ikke vil ske, da det i så fald vil skyldes sygdom eller skade for en af de 8 kørere han er reserve for.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aserbajdsjans GP: 1. frie træning Hulken i forsvar for Kevin: Lav det strafsystem om »