Officielt: Newey til Aston Martin

Aston Martin har netop afholdt et pressemøde, hvor de officielt bekræftede de mange rygter der har været på det seneste, om at Adrian Newey vil rykke over til dem, efter denne sæson.

Red Bulls chefdesigner, Adrian Newey . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 10/9 2024 klokken 12:09

Så blev det officielt.

Aston Martin og design guru Adrian Newey går sammen.

Newey påstår, at han ikke skifter til Aston Martin på grund af økonomi, men derimod fordi han ser Aston Martin projektet, ledet af Lawrence Stroll, som et af de mest spændende projekter i Formel 1 og det sted, hvor han selv forventer at kunne gøre den største forskel.

Det var Lawrence Stroll selv, der gik på senen og løftede sløret for denne store nyhed, hvor han også fortalte at Adrian Newey vil blive medejer af holdet og dermed træde direkte ind i ledelsen, ud over at han selvfølgelig bliver Chefdesigner, med titlen som Managing Technical Partner.

Stroll fortalte stolt, at deres engerment i sporten og det faktum, at Aston Martin har bygget den mest avancerede motorsportsfabrik i verdenen.

Under pressemødet udtalte Newey, at han følte at det var på tide at prøve noget nyt, og at Stroll havde været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.

"Lawrence har en tydelig passion for sporten, som har været med til at overtale mig til at foretage skiftet væk fra mit gamle hold, så det endte med at blive et helt naturligt valg," udtalte Newey.

De to har hen over tiden, mødtes jævnligt til løbene, ofte i et træningscenter, hvor Newey indtog cyklen, mens Stroll holdt sig til løbebåndet.

Til spørgsmålet om, at komme til denne helt nye Formel 1 fabrik, var som et barn der træder ind i en slikbutik, svarede Newey, at det var ikke meget ved siden af.

"Jeg har set nogle nye fabrikker blive bygget, men denne tænder alle de rigtige knapper. Alt ser ud til at være lavet på den helt rigtige måde," kom det fra Newey.

I første omgang, skal Newey ikke lave noget nyt for Aston Martin, men han skal bruge tiden på at lære folk at kende og finde sig til rette.

Dog var han ikke i tvivl om, at han nok skal få en stor indflydelse på 2026 raceren, med de 26 nye tiltag.

Newey vil selvfølgelig hjælpe med 2025 raceren, men som han selv siger, skal han lige finde ud af hvor de står, inden han kan sige noget om hvad hans forventninger er til hvad han kan gøre med den nuværende løsning.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aston Martin indkalder til pressemøde Vasseur: Newey havde helt andre ideer »