Colapinto var ikke første valg

Argentinske Franco Colapinto vil stille til start, som afløser for Logan Sargeant hos Williams i den kommende weekend, men til trods for at han er fra deres eget akademi, stod han ikke øverst på ønskesedlen.

Saudi Arabiens Grand Prix 2023 . Copyright Williams F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 28/8 2024 klokken 12:08

Det er stort for Argentina, og for Franco Colapinto, når han sætter sig i Williams raceren som Grand Prix kører, i den kommende weekend, når Formel 1 feltet indtager Monza i Italien.

Men det forlyder, at Williams gennem længere tid, havde indstillet sig på at Sargeant skulle ud af holdt, men at de ikke kunne få ham de gerne ville have.

Det var Red Bulls reservekører Liam Lawson, som de forhandlede med Red Bull om at låne.

For Red Bull var det faktisk perfekt, at de kunne låne ham ud til Williams, inden han får et fast sæde i et af deres hold til næste år, men Williams trak sig fra forhandlingerne af en simpel grund, som Red Bull ikke ønskede at ændre på.

Williams ville have en kontrakt med Liam Lawson, der løb resten af sæsonen, så de forhåbentlig ville få stabilitet på holdet, men Red Bull ville have mulighed for at hente ham over til dem, på hvilket som helst tidspunkt, skulle de få behov for det, af den ene eller anden grund.

Lawson er reserve, så hvis en skulle blive syg, skal han være klar, men det kunne også være, hvis de skulle blive træt af Sergio Perez, inden sæsonudløb.

Nu bliver det spændende at se hvor godt Colapinto klarer den.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ny kører hos Williams Hvem er Franco Colapinto? »