Sainz straffet efter det ternede flag

Carlos Sainz havde ikke den bedste dag på kontoret i Miami, hvor han kunne se Leclerc i den anden Ferrari, smutte fra ham og tage den sidste plads på podiet. Efter løbet fik han tilmed en straf.

Carlos Sainz . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/5 2024 klokken 08:05

Carlos Sainz Jr. har været den bedste Ferrari kører i år, men har måtte konstaterer at han ikke længere formår at holde Charles Leclerc bag sig, i takt med at sæsonen skrider frem.

Sainz fik ellers en perfekt start, hvor han rykkede fra P3 til P2, efter en dårlig start fra Leclerc, der røg ned bag Perez inden første sving.

Men Perez oversatsede og kørte på tværs foran Sainz, der dygtigt undgik mexicaneren, hvilket betød at Leclerc igen kom op som nummer 2.

Om frustrationerne allerede startede der for spanieren, eller om det var den tætte kamp med McLarens Oscar Piastri der udløste det, da de begge flere gange gik over stregen, vides ikke.

Det endte med, at Piastri fik kørt sin frontvinge af, da Sainz dykkede indenom og ikke formåede at holde plads nok til australieren.

Normalt udløser sådan en manøvre en 10 sekunders straf, men da Piastri kort inden, havde gjort nogenlunde det samme mod Sainz, valgte løbets stewards at gå med en 5 sekunders straf til Sainz, der således byttede plads med Perez og derfor nu står noteret for en 5. plads.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Miami dagen derpå – endelig Lando! BMF1.dk's Power Rating: Miamis GP »