Officielt: Audi bekræfter Hülkenberg for 2026

Det er netop blevet officielt bekræftet, at Nico Hülkenberg skal køre for Audi i 2026-sæsonen.

Audi er nu en del af Sauber Motorsport . Copyright Audi AG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 26/4 2024 klokken 15:04

Efter at Audi sidste år officielt meldte ud, at fabrikken ville kaste sig ind i Formel 1 ved at overtage Sauber Group fra og med 2026, hvor et nyt motorregulativ træder i kraft, har der været spekuleret i, hvilke kørere der skulle til sædetilpasning hos fabrikken.

Det er nu til dels afgjort, idet den første kører nu er bekræftet.

Det blev den nuværende Haas-kører Nico Hülkenberg, og parterne har underskrevet en flerårig kontrakt med Sauber hvor han starter for Audi fabriksteamet i 2026. Den 36-årige tysker skal køre for Sauber allerede i 2025 og indgå i transformationen til fabriksteamet, som det schweiziske firma netop har annonceret.

Nico Hülkenberg, Audi F1 TeamNico Hülkenberg, Audi F1 Team
Copyright Audi AG


Audi skriver til BMF1.dk at Hülkenberg, med sin erfaring fra mere end 200 Formel 1-løb, vil komme til at yde et vigtigt bidrag til udviklingsfasen af Audis fremtidige team.

“At have fået Nico med ombord er den næste milepæl for Audis Formel 1-projekt. Med sin hurtighed, sin erfaring og sit dedikerede teamwork vil han yde et vigtigt bidrag til Audis indtræden i 2026 allerede næste år," lyder det fra Andreas Seidl, administrerende direktør for det fremtidige Audi Formel 1-fabriksteam.

Audi F1 ShowcarAudi F1 Showcar
Copyright Audi AG


"Lige fra starten var der stor gensidig interesse for at tackle et projekt af denne unikke karakter sammen. Nico er en stærk personlighed, og hans beslutsomhed og ønske på et professionelt og personligt plan vil hjælpe os med at gøre fremskridt både i udviklingen af bilen og i opbygningen af teamet.”

Ikke overraskende udtrykker sagens – og dagens – hovedperson begejstring for kontrakten.

Andreas Seidl, CEO hos Audi F1 TeamAndreas Seidl, CEO hos Audi F1 Team
Copyright Audi AG


“Udsigten til at konkurrere for Audi er noget helt specielt. Når en tysk producent går ind i Formel 1 med en sådan beslutsomhed, er det en unik mulighed. At repræsentere fabriksteamet for et sådant bilmærke med en power unit fremstillet i Tyskland er en stor ære for mig,” siger Hülkenberg.

Hulkenberg og Seidl arbejdede tidligere sammen på Porsches WEC-team, hvor parret vandt 2015-udgaven af 24-timersløbet i Le Mans, hvor Seidl var teamchef.

Udnævnelsen af Nico Hülkenberg følger den plan, der blev annonceret i marts om at overtage Sauber fuldstændigt, og udnævnelsen af Oliver Hoffmann som øverst ansvarlig for Audis direktion for Formel 1-engagementet. I denne rolle er Hoffmann også formand for bestyrelsen for alle Sauber-selskaber og aktionærkomitéen for Audi Formula Racing GmbH, som er ansvarlig for udviklingen af power unit’en på Audis lokation i Neuburg.

Det er endnu ikke bekræftet, hvem der skal køre i den anden Sauber-Audi, men den nuværende Ferrari-kører, Carlos Sainz, regnes for at være et varmt emne.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BREAKING: Hulken færdig hos Hass Formel 1 afviser Trump »