Vild magtkamp hos Red Bull eskalerer

Først en intern undersøgelse af Christian Horner, så en frikendelse, derefter lækkede billeder og dokumenter, en suspenderet kvindelig medarbejder – og nu kan Helmut Marko være på vej væk fra Red Bull og måske tage Verstappen og Newey med.

Helmut Marko (tv) og Christian Horner . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 8/3 2024 klokken 21:03

Det kører ellers rigtig godt for Red Bull på banen – bare ikke uden for banen:

Teamet er plaget af interne stridigheder, siden Christian Horner blev frikendt for upassende adfærd over for en kvindelig medarbejder. Men historien stoppede ikke med det.

Jos Verstappen truede i medierne med, at Red Bull ville ”eksplodere”, hvis Christian Horner fortsatte som teamchef.

Barcelona 2017 pre-season test dag 1. Red Bull. Max Verstappen og Jos Verstappen i pittenBarcelona 2017 pre-season test dag 1. Red Bull. Max Verstappen og Jos Verstappen i pitten
Copyright Red Bull Contentpool


Siden har Red Bull suspenderet den kvindelige medarbejder, og der har været rygter om, at Max Verstappen overvejer at skifte team på grund af de interne stridigheder i Red Bull.

Næste hovedperson, der kan være på vej væk fra Red Bull, er Helmut Marko, der i øjeblikket undersøges internt af Red Bull, angiveligt for at den person, som har lækket billederne og teksterne mellem Horner og den kvindelige ansatte hos Red Bull:

I et interview med den østrigske ORF fortalte Helmut Marko, at han nok ikke ville være med hos Red Bull i Australien, hvor det næste løb køres:

"Det er svært at sige, eller skal vi sige det sådan: I sidste ende beslutter jeg selv, hvad jeg gør." På det direkte spørgsmål, om Marko overvejer at stoppe, svarede han: "Den teoretiske mulighed findes altid."

Japans Grand Prix 2022. Helmut Marko fejrer endnu et VM til Max VerstappenJapans Grand Prix 2022. Helmut Marko fejrer endnu et VM til Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


I et andet interview senere med Sky fortalte Marko: "Jeg har en samtale i morgen, og så må vi se. Men der skal ske meget, før jeg gider at arbejde mere."

Både Red Bulls øverste chef Oliver Mintzlaff og Mintzlaffs CEO-partner Franz Watzlawick er taget til Saudi-Arabien for at føre samtaler hos Red Bull.

Max Verstappen, der har et meget nært forhold til Helmut Marko, kom med et klart budskab under pressekonferencen efter kvalifikationen:

"For mig er det klar, at Helmut bliver nødt til at blive. Han har bygget dette team op med Dietrich fra dag et."

"Jeg har stor respekt for Helmut. Hvad vi har opnået sammen, går meget langt tilbage, og jeg har en meget høj loyalitet over for ham. Det har jeg altid fortalt alle i teamet. Han er en vigtig del i alle mine beslutninger, også når det drejer sig om fremtiden i teamet. Det er meget vigtigt, at han bliver i teamet."

Bahrains Grand Prix 2024. Sejr til Max VerstappenBahrains Grand Prix 2024. Sejr til Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Verstappens ord kan nærmest kun opfattes som et vink med en vognstang til Red Bulls ledelse om, at hvis Helmut Marko forlader eller bliver smidt ud af Red Bull-familien, så vil Verstappen overveje sin fremtid hos Red Bull.

Og problemerne hos Red Bull stopper ikke ved Christian Horner, Helmut Marko og Jos Verstappen: De italienske medier skriver, at Red Bulls topdesigner Adrian Newey og den tekniske chef Pierre Wache skulle have truet med at forlade Red Bull – f.eks. til Ferrari -, hvor ikke sagen omkring Horner og de dermed forbundne problemer med behandlet grundigt, fair og transparent.

Adrian Newey har tidligere udtalt, at han fortryder, at han aldrig har arbejdet med Ferrari, Fernando Alonso eller Lewis Hamilton.

Australiens Grand Prix 2019. Adrian NeweyAustraliens Grand Prix 2019. Adrian Newey
Copyright Red Bull Contentpool


Hvis Newey siger op hos Red Bull i protest mod Horner, kunne han få mulighed for at arbejde med Hamilton hos netop Ferrari.

Max Verstappen starter fra pole position efter Charles Leclerc i en Ferrari til løbet i Jeddah i morgen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Saudi-Arabiens 3. frie træning – Bearman bomstærk Saudi Arabiens Grand Prix; løbsresumé: Verstappen »