Toto Wolff truer FIA med sagsanlæg

Mercedes‘ Formel 1-teamchef Toto Wolff truer med at lægge sag an mod FIA på grund af beskyldningerne mod ham og hans kone for brud på fortrolighedsreglerne. Det er blevet personligt.

Japans Grand Prix 2018 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 14/12 2023 klokken 11:12

„Der blev overskredet en rød linje. Der blev opdigtet en absurd beskyldning ud af ingenting“.

Sådan opsummerer Toto Wolff beskyldningerne mod ham og hans kone Susie om brud på fortrolighedsreglerne i et interview med tyske Welt

FIA havde tidligere forrige uge annonceret en undersøgelse af Toto og Susie Wolff, som dog blev annulleret godt 2 dage efter.

Konkret drejede sagen sig om, at en medarbejder fra FOM (Formel 1-management), dvs. Susie Wolff, skulle have lækket fortrolige oplysninger til en Formel 1-teamchef, sin mand, Mercedes-chefen Toto Wolff.

Japans Grand Prix 2018. Mercedes demokørsel med Herr og Frau Wolff (Toto og Susie)Japans Grand Prix 2018. Mercedes demokørsel med Herr og Frau Wolff (Toto og Susie)
Copyright Mercedes AMG


Angiveligt skulle unavngivne personer hos FIA være gået med beskyldninger til FIA-præsidenten Mohammed Ben Sulayem, som så meldte ud om den efterfølgende afblæste undersøgelse. Alle øvrige F1-teams bakkede op om Toto Wolff og kunne ikke genkende beskyldningerne.

I interveiwet fortæller Toto Wolff:

"Jeg har været teamchef i 10 år, jeg er blevet ret hårdhudet og er svær at overraske, men disse rygter var alligevel chokerende. Jeg har ikke noget problem med at være i ilden. I Formel 1 kæmper alle hårdt mod hinanden. […] Men når man går løs på min familie, så er det et nyt niveau. Der blev opdigtet en absurd beskyldning ud af ingenting. Det var et personligt angreb, hvor der blev overskredet en rød linje.”

Toto Wolff fortæller desuden, hvordan han fik at vide, at han og hans kone ville blive undersøgt af FIA:

”Jeg var til et teknisk møde, da Bradley Lord, vores kommunikationschef, sendte meldingen fra FIA til mig. Jeg forlod mødet med det samme for at indhente flere detaljer og informationer. Dem fik jeg ikke, da vi som team ikke var blevet kontaktet direkte af FIA.”

FIA Præsident, Mohammed Ben SulayemFIA Præsident, Mohammed Ben Sulayem
Copyright FIA Formula 1


Efterfølgende har både Susie Wolff og Lewis Hamilton været ude og kalde situationen uacceptabel.

Hamilton udtalte på FIA-arrangementet i Baku sidste uge, at FIA „havde sat spørgsmålstegn ved en af de mest utrolige kvindelige ledere, der findes i sporten, Susie Wolff, uden en høring og uden beviser“.

En erklæring på Mercedes’ hjemmeside henviser til, at Mercedes F1 forventer fuld transparens fra FIA angående beskyldningerne mod familien Wolff og den tilbagetrukne undersøgelse. Desuden forbeholder Mercedes sig retten til at træffe juridiske foranstaltninger, altså lægge sag an mod FIA.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Todt kritiserer bin Sulayem Officielt: Cognizant Aston Martin skifter navn »