Horner vil have sprintformatet ændret

Red Bull-teamchefen Christian Horner er ikke tilfreds med det nuværende sprintformat. Ifølge ham skal der være mere på spil, for at gøre det spændende for de mange tv-seere.

Abu Dhabis Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 23/10 2023 klokken 18:10

I weekenden lagde Circuit of the Americas asfalt til sæsonens femte sprintløb. Her kunne tilskuerne, og de mange tv-seere, se Max Verstappen tage en overbevisende sejr, efter Lewis Hamilton havde formået at holde snor i verdensmesteren i et par omgange.

Generelt var der ikke mange dueller gennem sprintløbet, og efterfølgende satte Red Bulls teamchef, Christian Horner, ord på sine tanker om formatet, der skulle skabe mere spænding gennem en løbsweekend.

”Jeg tror, at der stadig er ting, som vi kan gøre for at forbedre sprintløbene. Konceptet er fint, men udførelsen kan vi godt forbedre,” fortæller Christian Horner.

Sprintformatet blev introduceret tilbage i 2021 og er sidenhen blevet justeret i håbet om at gøre det mere fair og underholdende.

Christian Horner selv har da også et bud på, hvad der skal til for at forbedre sprintløbene.

”Vi er nødt til at tilføre noget mere risiko til løbene. Om det så er at vende top ti om, men så skal man også kunne få så mange point, at kørerne vil gå efter det.”

Der er stadig et enkelt sprintløb tilbage, når Formel 1 rammer Brasilien i starten af november. Herefter kan vi kun vente og se, om der igen skal ændres i sprintformatet.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Hamilton og Leclerc diskvalificeret BMF1.dk's Power Rating: USA’s GP »