Optakt til USA’s Grand Prix

Vi har endnu en sprint-weekend foran os, når Formel 1 drager mod USA for anden gang i sæsonen. Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til USA’s Grand Prix

USA's GP 2019 . Copyright McLaren Media - Glenn Dunbar/LAT Photographic

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 19/10 2023 klokken 10:10

Max Verstappen har sikret sig verdensmesterskabet, og Red Bull har sikret sig konstruktørmesterskabet. På trods af dette er der dog stadig masser af spænding tilbage. Blandt andet kæmper Sergio Perez for at holde fast i andenpladsen, McLaren nærmer sig fjerdepladsen, og så forventes det at Daniel Ricciardo gør comeback.

Opgradering til Haas
Vi begynder hos Haas, som til denne weekend kommer med store opgraderinger til bilen. Det er en længe ventet opgradering til en bil, som har haft svært ved at køre sig i pointene i denne sæson.

Der er tale om en opgradering af bilens aerodynamik, og det kan blive en vigtig opgradering på flere områder. For det første kæmper Haas for at indhente Williams, som i de seneste løb er trukket fra det amerikanske team. Derudover gik Alfa Romeo forbi Haas efter det seneste løb i Qatar. Haas skal dermed til at samle point sammen, hvis de skal rykke op i konstruktørmesterskabet i denne sæson.

Men opgraderingen kan vise sig ikke kun at være vigtig for denne sæson. Opgraderingen kan nemlig være et praj om, hvilken retning Haas vælger for næste sæson. Den nye opgradering følger den retning, som Red Bull har lagt i deres koncept, og som mange teams har valgt at følge. Haas håber nu på, at de med opgraderingen har fat i noget af det rigtige, inden de lægger sig helt fast på næste sæsons bil.

Ricciardos comeback
Daniel Ricciardo har været ude siden august, hvor han brækkede håndleddet under træningen til Hollands Grand Prix. De fleste forventer dog, at den smilende australier er tilbage i bilen i den kommende weekend.

Daniel Ricciardo har allerede sikret sig en kontrakt for næste sæson, så han er ikke presset til at vende tilbage, for at bevise sit værd, men han vil uden tvivl gerne tilbage hurtigt. Selvom det forventes, at han er tilbage i den kommende weekend, så tyder det dog ikke på, at australieren er 100 procent fit endnu.

I Sky Sports F1 podcast fortalte Nico Rosberg, at han havde hørt fra Franz Tost, at Ricciardo fortsat havde smerter i hånden, når han testede i simulatoren. Det var især når Ricciardo kørte en hel løbsdistance, at smerterne kom frem, lød det. Det bliver spændende at se, hvordan Ricciardo klarer weekenden, hvis han som forventet vender tilbage i bilen.

Fakta
Der skal køres 56 omgange på Circuit of The Americas søndag aften. Banen byder på 20 sving og strækker sig 5,5 kilometer. Banerekorden er fra 2019, hvor Charles Leclerc satte en tid på 1:36.169.

Banen har to DRS-zoner, og den første finder vi på baglangsiden mellem sving 11 og 12, mens den sidste er på start/mål-langsiden.

Pirelli medbringer til weekenden C2, C3 og C4-dækkene.

Løbet starter søndag aften kl. 21 dansk tid. Som altid kan løbet følges på Viaplay, TV3+ og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bianca Bustamante til McLaren £43000 for at krydse gaden »