Optakt til Qatars Grand Prix

Formel 1 drøner videre til Qatar, hvor banen i Lusail venter, og hvor Max Verstappen kan blive verdensmester. Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Qatars Grand Prix.

Losail International Circuit, Qatar . Copyright MotoGP

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 3/10 2023 klokken 17:10

Formel 1 ankommer til Qatar og formentlig den sidste weekend, inden vi kan kalde Max Verstappen for verdensmester anno 2023. I denne weekend køres der desuden sprint, og derfor kan Verstappen allerede blive verdensmester om lørdagen.

Verstappen millimeter fra ny VM-titel
Der har ikke været meget tvivl om, hvem der kommer til at løbe med VM-titlen i år. Der skal nemlig ske et større mirakel, hvis der ikke skal stå Max Verstappen på VM-trofæet.

Verstappen kan som sagt allerede blive verdensmester om lørdagen, fordi der i denne weekend køres sprint. Verstappen skal faktisk bare slutte som nummer seks i sprintløbet lørdag, og så kan han kalde sig verdensmester 2023.

Det ser altså meget svært ud for Sergio Perez at bevare et matematisk håb om VM-titlen. Mexicaneren skal hente 32 point over hele weekenden, hvis ikke Verstappen skal blive verdensmester, hvilket er en stor udfordring, når man tænker på, at Perez ikke har sluttet foran Verstappen siden løbet i Baku.

Vender Ricciardo tilbage?
I Japan blev det bekræftet, at både Tsunoda og Ricciardo kører for AlphaTauri i næste sæson, hvilket skubber Liam Lawson ud i kulden for nu. Ricciardo forventes desuden snart at vende tilbage fra sin skade, men det er stadig uvist, om det bliver i denne weekend.

I løbet af ugen skal Ricciardo køre i simulatoren for at finde ud af, om han fysisk er i stand til at vende tilbage til raceren. Ricciardo behøver dog ikke skynde sig tilbage til raceren, da hans sæde allerede er sikret.

Han vil dog uden tvivl gerne tilbage i raceren, så hurtigt som muligt, da AlphaTauri har opgraderet bilen i større grad, mens Ricciardo har siddet ude på sidelinjen.

Fakta
Der skal køres 57 omgange, når lamperne slukker til Qatars Grand Prix. Banen i Lusail byder på 5,4 kilometer og 16 sving. Banen har kun en enkelt DRS-zone, som vi finder ned ad start/mål-langsiden.

Pirelli medbringer samme dæk som i Japan, nemlig C1, C2 og C3.

Løbet køres søndag aften kl. 19 dansk tid, men husk, at der er sprintløb lørdag kl. 19:30. Det hele kan følges på Viaplay, TV3+ og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« 40 % mindre downforce fra 2026 Qatars GP: 1. frie træning »