Ballade om VM-Titler

Felipe Massa har indledt et retsopgør mod FIA, vedrørende VM-titlen tilbage i 2008, mens der samtidig er stridigheder omkring Max Verstappens første titel i 2021. Massas sag kan udløse en mindre lavine.

Felipe Massa . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/8 2023 klokken 11:08

Lewis Hamilton og rigtig mange, primært Mercedes fans, syntes at han skulle have sikret sig sin 8. VM-titel i 2021, da man mener at afgørelsen blev fordrejet som følge af en anderledes tilgang til Saftycar procedurerne, sidst i løbet.

Men med den nye retssag, anlagt af Felipe Massa, mod FIA, vedrørende 2008 mesterskabet, som Lewis Hamilton vandt, kan ende med at sende Hamilton ned på 6 titler, hvis han ikke får omstødt 2021 også.

Som vi skrev i sidste uge, har Felipe Massa en god sag, men uagtet at FIA kendte til Chrash Gate, inden mesterskabsafslutningen, er der ikke mange der har de store forventninger til, at FIA vil blive dømt for at have manipuleret med resultatet, da man ikke havde indledt en retssag mod Flavio Briatore inden afslutningen på mesterskabet, og derved ikke kunne komme med en annullering af resultatet for det formøse løb, hvilket er det der ville give Massa mesterskabet.

Vedrørende 2021 mesterskabet, er der ingen forlydender om, at man er klar til at gå rettens vej, for at få dette mesterskab omstødt.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Toto har fundet sin afløser Steiner beder Ferrari om hjælp »