Steiner beder Ferrari om hjælp

Haas har gennem hele sæsonen haft problemer med, at dækkene bliver slidt for meget gennem løbet. Nu beder Günther Steiner Ferrari om hjælp til at løse problemet.

Aserbajdsjans Grand Prix 2021 . Copyright Haas F1

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 21/8 2023 klokken 15:08

Haas har vist, at deres bil i denne sæson har en ganske glimrende fart over en enkelt omgang. Specielt Nico Hülkenberg har vist gode takter bag rattet i kvalifikationen, mens det for Kevin Magnussen har været mere udfordrende.

Den gode fart er dog ikke meget værd i løbene, for her har der gennem sæsonen været problemer med dækslidet, ligesom vi så det i 2019. Teamet har endnu ikke fundet en løsning på problemet, og nu beder teamchef Günther Steiner om hjælp fra Ferrari for at løse problemet.

”Hvis Ferrari kan finde en løsning på problemet, så er det fantastisk, fordi så kan vi formentlig også finde en løsning,” fortæller Steiner til Motorsport-Magazine.com.

Günther Steiner håber altså på, at man gennem det samarbejde, som man har med Ferrari, kan finde en løsning på problemet, for Haas har ikke været i stand til at finde en løsning selv.

Det har hele tiden været en del af Haas’ strategi at have et tæt samarbejde med Ferrari. Hvis Ferrari imidlertid ikke kan finde en løsning på problemet, så ser det ifølge Günther Steiner sort ud.

”Hvis de ikke kan løse problemet, så ligner det et stort problem. Så vil det være endnu sværere for os at finde en løsning.”

Det er uden tvivl i Haas’ interesse at løse problemet hurtigst muligt. Dette gælder ikke blot for at redde denne sæson, men også den næste. Günther Steiner har tidligere udtalt, at man i øjeblikket arbejder både på den nuværende bil, men også bilen til 2024. Haas ved endnu ikke, hvornår de går over til at fokusere 100 procent på næste års bil.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ballade om VM-Titler Budgetloftet kan få Hamilton til at stoppe »