Officielt: Ricciardo erstatter de Vries

Daniel Ricciardo får et overraskende comeback i Formel 1, idet han erstatter Nyck de Vries hos AlphaTauri.

Englands Grand Prix 2023 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/7 2023 klokken 17:07

Det har ligesom ligget i kortene, at Daniel Ricciardo på et aller andet tidspunkt ville vende tilbage til Formel 1-cirkusset, og i dag blev det så en kendsgerning.

Således bekræftede AlphaTauri for få minutter siden, at Ricciardo erstatter de Nyck de Vries allerede fra og med Ungarns Grand Prix og (indtil videre) resten af sæsonen.

Læs også vores artikel om rygterne tidligere på dagen.



I pressemeddelelsen fra AlphaTauri udtaler teamchef Frans Tost bl.a.:

"Jeg er meget glad for at byde Daniel velkommen tilbage i teamet. Der er ingen tvivl om hans køreevner, og han kender allerede mange af os, så hans integration bliver nem og ligetil. Teamet vil også få meget ud af hans erfaring, da han er en otte-gange Formel 1 grandprix-vinder."

Den fyrede Nyck de Vries får også et par ord med på vejen fra Tost.

"Jeg vil gerne takke Nyck for hans værdifulde bidrag under hans tid med Scuderia AlphaTauri, og jeg ønsker ham alt det bedste for fremtiden."

Nyck de VriesNyck de Vries
Copyright Williams F1


Daniel Ricciardo er dermed tilbage i Formel 1 efter sin fyreseddel sidste år hos McLaren, hvor det aldrig lykkedes den 34-årige australier at vinde fodfæste.

Til gengæld får den erfarne kører hele tolv løb hos Faenza-teamet på den italienske Pò-slette til at bevise, om han stadig har en fremtid blandt verdens bedste racerkørere.

Ricciardo er dog ikke helt ukendt med lokaliteterne i det italienske, idet han i 2012-13 kørte for Toro Rosso, det tidligere navn for teamet. Fra 2014 rykkede han til Red Bulls hovedteam.

Dagens nyhed er endnu et eksempel på den meget lave tålmodighedstærskel hos Red Bull og teamets såkaldte kører-rådgiver Helmut Marko i særdeleshed.

Opdate: Australieren har ikke glemt, hvordan man kører en F1'er, idet han i dagens dæktest for Pirelli kørte i tider, som ville have bragt ham i forreste startrække til Englands Grand Prix.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« De Vries angiveligt fortid hos AlphaTauri Formel 1-eksperten: HAAS har seriøse udfordringer »