Straffe uddelt efter det ternede flag faldt i Østrig

FIA's stewards var på overarbejde i går, da de skulle holde øje med de 20 kører under løbet i Østrig. Det der blev brugt mest tid på, var om de overholdt banebegrænsningen, hvilket de flest ikke formåede. Det har medført, at der er ændret lidt på resultatet som det først så ud.

Carlos Sainz . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 3/7 2023 klokken 11:07

Torsdag, da alle kørere og deres holdchefer var til briefing møde, hos løbets stewards, blev de gjort opmærksomme på, at man ikke accepterede overskridelse af banens optegnede begrænsning, uanset om det var til en kørers fordel eller ej.

Det betød blandt andet, at Sergio Perez i Red Bull, fik slettet sin hurtigste tid under kvalifikationen, hvilket sendte ham ned på startposition 15. En direkte dum fejl, da han fik at vide fra piten, at han skulle sætte en god tid, uden at den skulle være prangende, for at få ham med til Q3.

Men under løbet, er det ikke tider der er vigtige, men slutplaceringen.

Hamilton var en af dem, der havde svært ved at holde sig indenfor, hvilket han undskyldte med, at han havde svært ved at holde bilen indenfor, uagtet at han måske bare skulle kører en anelse langsommere, for at overholde reglerne.

Under løbet fik Hamilton en 5 sekunder straf, som han også fik afviklet under det sidste pitstop. Men efter løbet, fik han en straf mere, hvilket så gav ham 10 sekunders straf, som betød at han byttede plads med Russell og dermed røg ned som nummer 8.

Hamilton var lagt fra den eneste der fik en straf efter løbet.

Carlos Sainz i Ferrari, rykkede fra P4 til P6, hvilket betød at Norris rykkede op på P4 og Alonso på P5.

Pierre Gasly i Alpine, rykkede ned på P10 og byttede dermed plads med Lance Stroll i Aston Martin.

Altid hårdt kæmpende Alex Albon, fik også en tidsstraf efter løbet, men havde afstand nok ned til P12, så det ikke ændrede på resultatet. Det samme galt for hans holdkammerart Sergenat, der blev på P13, til trods for at Ocon rykkede fra 12 til 14, hvilket sendte Guanyu op på p12, fra P14.

Tsunoda var sidste mand, til at få en straf, hvilket gav Kevin Magnussen en plads op på gridden, til P18.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP: Sejr til Verstappen BMF1.dk's Power Rating: Østrigs GP »