Daniel Ricciardo på vej tilbage

Australske Daniel Ricciardo, som er vendt tilbage til Red Bull-familien som testkører efter sin uheldige tid hos McLaren, kan være stærkt på vej til at få et fast F1-sæde næste sæson. Christian Horner mener, at australieren har genfundet sin form.

USAs Grand Prix 2018 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 21/6 2023 klokken 09:06

Daniel Ricciardo vil gerne afslutte sin Formel 1-karriere på en værdig måde, og meget tyder på, at australieren får mulighed for et fast sæde næste sæson.

I et interview med ESPN fortæller australieren, at han måske får mulighed for at køre for AlphaTauri i 2024 – og måske senere for Red Bull.

Kinas Grand Prix 2018. Daniel Ricciardo vinder og drikker Shoey på podiet og Bottas ser påKinas Grand Prix 2018. Daniel Ricciardo vinder og drikker Shoey på podiet og Bottas ser på
Copyright Red Bull Contentpool


Ricciardo fortæller: ”Det ville være lidt af et eventyr for mig. Helt ærligt ville det være lidt af en eventyrlig afslutning på min karriere, hvis jeg får lov til det, jeg ønsker [at afslutte karrieren hos Red Bull]. Men vi får se. Jeg kommer nok til at arbejde mig op igen, men det er rart at være tilbage.”

I henhold til ESPNN har Ricciardo imponeret Red Bull i simulatoren, og Christian Horner har fortalt, at Ricciardo har fundet sin ”mojo” igen.

Daniel Rcciardo forlod som bekendt Red Bull og havde derefter 2 gennemsnitlige sæsoner hos Renault og senere 2 rædselsfulde år hos McLaren på trods af en sejr på Monza i 2021.

Zak Brown nyder en 'shoey' på Monzas sejrspodium, hvor Daniel Ricciardo (tv) stod øverst. Italiens GP 2021.Zak Brown nyder en 'shoey' på Monzas sejrspodium, hvor Daniel Ricciardo (tv) stod øverst. Italiens GP 2021.
Copyright McLaren Media - Motorsport Images


Dermed tyder meget på, at Nyck de Vries kan være i fare hos AlphaTauri, hvis hollænderen ikke opper sig gevaldigt de næste par løb.

På længere sigt kan Sergio Perez også være i fare for at miste sit sæde hos Red Bull, da han ikke ser ud til at kunne matche Max Verstappen i samme materiel.

Red Bull er i øjeblikket også den bedste mulighed for Ricciardo, hvis han vil tilbage blandt de 20 faste kørere i feltet:

Lewis Hamilton forventes at skrive under på en forlængelse af sin kontrakt med Mercedes meget snart, og Ferrari er lukket land, da både Charles Leclerc og Carlos Sainz har kontrakt næste år.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Verstappen tog en fugl med i mål Hamilton fortsat usikker på fremtiden »