Straf til Hulken

Nico Hülkenberg har fået forvandlet en ellers sensationel startplacering på forreste startrække, som nummer to, til en placering som nummer fem.

Nico Hülkenberg under kvalifikationen til Canadas GP 2023. . Copyright Haas F1 - LAT Photo

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 18/6 2023 klokken 13:06

Under de stadigt forværrede forhold under kvalifikationen til Canadas Grand Prix lykkedes det Nico Hülkenberg, Haas, at sætte en omgangstid, der rakte til en sensationel startplacering på forreste startrække.

Således satte tyskeren sin tid lige akkurat inden røde flag dukkede op, og det forværrede regnvejr sikrede derfor efterfølgende, at ingen var i stand til at forbedre deres tider, da Q3-sessionen startede igen.

Stewards begrunder straffen med, at Hülkenberg viste sig at køre hurtigere end den minimale deltatid fastsat af FIA ECU'en, da han vendte tilbage til pitten, efter sessionen var flaget rød. Situationen opstod fordi Oscar Piastri satte sin McLaren i muren i sving 7.

Nico Hülkenberg vinker til fans på Circuit Gilles Villeneuve. Canadas GP 2023Nico Hülkenberg vinker til fans på Circuit Gilles Villeneuve. Canadas GP 2023
Copyright Haas F1 - LAT Photo


Trods straffen kan Haas-køreren dog være rimeligt tilfreds, for den slags overtrædelser af deltatider straffes normalt med 10 pladser i startrækkefølgen, men på grund af de forværrede baneforhold valgte FIA at "nøjes" med tre pladsers straf.

Et udskrift af radiokommunikationen mellem Hülkenberg og hans ingeniør Gary Gannon viser da også, at der var stor forvirring imellem de to om hvorvidt tyskeren kørte for langsomt eller for hurtigt i forhold til deltatiden.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Canadas GP - Kvalifikationen: Verstappen på pole Canadas Grand Prix; løbsresumé: Verstappen vinder »