Ralf Schumacher: Perez kan miste sit sæde

Tidligere Formel 1-kører, Ralf Schumacher, er altid god for analyser af den aktuelle situation i F1, hvor han nu udtaler, at Sergio Perez, trods weekends sejre, ikke skal føle sig sikker på sit sæde.

Sergio Perez vinder i Baku. Aserbajdsjans GP 2023 . Copyright Getty Images / Red Bull Content Pool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/5 2023 klokken 19:05

Efter Sergio Perez' sejre i Aserbajdsjans Grand Prix og Sprintløb ser stillingen forrest i tabellen interessant ud, idet løbsvinderen med sin anden sejr i sæsonen nu kun har 6 point op til verdensmesteren og teamkammeraten Max Verstappens føring i mesterskabet.

Uagtet at Perez nærmest må betegnes som gadeløbsspecialist i Formel 1, så kan Red Bull sagtens finde gode grunde til at smide mexicaneren på porten til fordel for en yngre årgang kører.

Det mener i hvert fald den tidligere Formel 1-kører Ralf Schumacher.

"Perez ydede en stærk indsats i Aserbajdsjan," skriver Schumacher på Sky Sports Tyskland, hvor han har sin faste klumme.

“Her og dér har han også potentialet til at være hurtigere end Max Verstappen, men i forhold til verdensmesterskabskampen tror jeg ikke, at han har samme konsistens som Verstappen."

"Han laver nogle gange en fejl under pres og når han ikke er helt tilfreds med bilen. Verstappen laver ikke de fejl, og derfor tror jeg, at han vil være den bedste kører set over hele året."

Saudi Arabiens Grand Prix 2023. Sejr til Sergio PerezSaudi Arabiens Grand Prix 2023. Sejr til Sergio Perez
Copyright Red Bull Contentpool


Som det altid har været kutymen, cirkulerer der mange rygter i F1-paddocken - også om Perez' fremtid - og i den forbindelse dukker flere navne op på Schumachers radar.

"Red Bull vil have muligheder: Der er en Yuki Tsunoda (AlphaTauri), en Liam Lawson (Red Bull- og AlphaTauri-reservekører) ... Daniel Ricciardo (Red Bull testkører) er der stadig. Der er tilstrækkeligt med folk på kørermarkedet."

Herefter berører ekskøreren det ofte anstrengte forhold imellem Perez og Verstappen.

"Hvis der er et problematisk forhold mellem Verstappen og Perez, så vil det give mening at skille sig af med mexicaneren," lyder det fra Schumacher.

"Hvis man ser godt efter, kan man se, at de ikke kommer godt ud af det med hinanden. Og hvis et team har to kørere, der ikke harmonerer med hinanden, så er det i sidste ende en stor ulempe for teamet."

Er der to, der står sammen, så er det Sergio Perez og Max Verstappen. Aserbajdsjans GP 2023Er der to, der står sammen, så er det Sergio Perez og Max Verstappen. Aserbajdsjans GP 2023
Copyright Red Bull Content Pool


At dømme ud fra pressemødet med kørerne efter løbet i Bakus gader ser idyllen dog ud til at være sænket over Red Bulls to førende i mesterskabet.

"Jeg synes, at Checo (Perez, red.) og jeg kommer godt ud af det med hinanden... og det er vigtigt, at man anerkender, når nogen har udført et godt stykke arbejde. Og det var præcist, hvad skete i dag," lød det anerkendende fra Verstappen.

Samme positive toner lød fra den anden stol.

“Jeg synes, der er en meget høj grad af respekt mellem Max og mig selv og hele teamet. Det niveau, vi opererer på, og presser hinanden virkelig hårdt på... vi vil selvfølgelig gerne slå hinanden. Jeg ønsker at vinde mesterskabet lige så meget, som Max ønsker, men der er stor respekt mellem os," supplerede Perez.

Hvis afstanden imellem de to Red Bull-kørere fortsætter med at være lige så tæt som nu er spørgsmålet dog, hvor længe idyllen holder.OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kortere DRS-zone får skylden for kedeligt løb Optakt til Miamis Grand Prix »