Optakt til Miamis Grand Prix

Der er kun gået en lille uge siden sidste løb, men Formel 1-feltet skal allerede i den kommende weekend i aktion igen. Her kan du læse BMF1s optakt til Miamis Grand Prix.

Miamis GP . Copyright Ferrari Media

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 4/5 2023 klokken 13:05

Det var ikke det mest underholdende løb, vi fik at se i Baku. Det endte med en sejr til bykongen Sergio Perez, og det bliver spændende, om han kan fortsætte formen i den kommende weekend.

Er Ferrari på rette vej?
Der var glæde i Ferraris lejr, da Charles Leclerc sikrede sig pole til både sprinten og til søndagens Grand Prix. I den sidste del af løbet formåede Charles Leclerc endda at matche Red Bulls fart. Det vidner om, at italienerne er på rette vej, men spørgsmålet er nu, om de kan holde den form kørende.

Teamchef Frederic Vasseur ville efter løbet ikke lade sig rive med. Han sagde, at det i høj grad var dækkene der gjorde, at Ferrari kunne matche Red Bulls fart. I starten af løbet sparede Ferrari nemlig en del på dækkene, hvilket gav dem en fordel til sidst i løbet.

Det forlyder, at Ferrari vil begynde at bringe opgraderinger til bilerne fra Miami og frem. Det bliver derfor spændende at se, om det er nu, at Ferraris sæson for alvor begynder

Er Perez en reel kandidat til at blive verdensmester?
Sergio Perez var dominerende i Baku. Han viste, at han er i stand til at kæmpe med Max Verstappen om VM-titlen. Sejren kom dog på en bane, som traditionelt har været god for Sergio Perez, nemlig en bybane.

Til Miamis Grand Prix er det nogle af de samme elementer, der er i spil igen. Tætte mure gør, at kørerne skal være ekstremt fokuserede hele tiden. Dette spiller muligvis i hænderne på Sergio Perez, så han kan måske se frem til endnu en god weekend.

Sergio Perez er i øjeblikket blot seks point efter Max Verstappen i kampen om VM-titlen, og de to kørere har for nu fået lov til at køre ræs mod hinanden. Om det kommer til at fortsætte hele sæsonen, må tiden vise.

Der er dog ingen tvivl om, at hvis Sergio Perez reelt vil kæmpe med om VM-titlen, så skal han bevise sig andre steder end på bybaner, hvor han har været stærkest indtil videre.

Fakta
Til søndagens Grand Prix skal der køres 57 omgange på Miami International Autodrome. Banen er lige knap 5,5 kilometer og indehaveren af omgangsrekorden er Max Verstappen med tiden 1:31.361.

Banen byder på tre DRS-zoner. Den første ned ad start/mål-langsiden, den næste fra sving 9 til 11, mens den sidste er på den lange baglangside mellem sving 16 og 17.

Dækkene til weekenden bliver lidt hårdere, end det vi så i Baku. Det er nemlig C2, C3 og C4 som Pirelli tager med til weekenden.

Løbet køres søndag aften kl. 21:30.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ralf Schumacher: Perez kan miste sit sæde Kortere DRS-zoner i Miami »