Kortere DRS-zone får skylden for kedeligt løb

Til Aserbajdsjans Grand Prix valgte FIA at forkorte DRS-zonen på start/mål-langsiden med 100 meter, og det får nu skylden for et kedeligt løb.

Starten er gået, og Sergio Perez kommer først ind i Sving 1 presset af Charles Leclerc. Aserbejdsjans GP 2023 . Copyright Getty Images / Red Bull Content Pool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 2/5 2023 klokken 14:05

Det var ikke meget spænding de 20 kørere kunne frembringe under weekendens Grand Prix i Baku. Heller ikke under sprintløbet, der til weekenden havde fået nyt format, netop for at øge spændingen.

Nu får DRS-zonen på start/mål-langsiden så en del af skylden for det kedelige løb. Til weekendens Grand Prix valgte FIA at forkorte DRS-zonen med 100 meter i forhold til sidste år. Til motorsport.com har Lewis Hamilton sat spørgsmålstegn ved, hvorfor DRS-zonen var blevet forkortet.

”Jeg ved ikke, hvorfor de gjorde det. Vi har altid haft godt ræs, der hvor DRS-zonen var før. Da vi åbnede for DRS’en var det for sent”, fortæller Lewis Hamilton.

Alex Albon har også udtrykt sin frustration over DRS-zonen. Han mener endda, at man kunne forlænge den med yderligere 100 meter. Alex Albon sagde desuden, at slipstream i år ikke er ligeså effektivt som tidligere år, hvilket skaber de ”DRS-tog”, som vi så under løbet.

DRS-zonen var allerede et tema om fredagen under kørernes briefing. Her var kørerne bekymret over ændringen, men FIA valgte at holde fast i sin beslutning om at forkorte DRS-zonen. Der blev heller ikke foretaget ændringer efter sprintløbet, som også bar præg af få overhalinger.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1.dk's Power Rating: Aserbajdsjans GP Ralf Schumacher: Perez kan miste sit sæde »