Steiner-advarsel til Kevin: Du får fem løb

Kevin Magnussens sæson har ikke forløbet lige så godt som i 2022, og i et interview med en britisk avis sender teamchef Günther Steiner et klart budskab til danskeren.

Teamchef Günther Steiner. Frankrigs GP 2022 . Copyright Haas F1 - LAT Photo

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 1/5 2023 klokken 18:05

Det gik lidt nemmere i 2022, da Mick Schumacher var i den anden garage, men efter ankomsten af afløseren, Nico Hülkenberg, har den nye sæson hos Haas F1 ikke været den bedste for Kevin Magnussen.

Hülkenberg har til gengæld haft en fin start efter sit F1-fravær og har høstet 6 point i sæsonens første løb, hvorimod Magnussen kun har et enkelt point.

Om den manglende pointhøst skyldes et større indirekte tysk pres på danskeren er uvist, men uanset hvad må Magnussen ned i værktøjskassen og finde nogle værktøjer frem. Så klart er budskabet fra teamchef Günther Steiner.

Australiens Grand Prix 2023. Kevin MagnussenAustraliens Grand Prix 2023. Kevin Magnussen
Copyright Haas F1


"Kevin er ikke på et lykkeligt sted i øjeblikket, fordi han er bag Nico," sagde Steiner til den britiske avis Mirror.

"Han er glad for teamet, og han ved, at han har bilen til at kan gøre det - han skal bare få det gjort."

Magnussens nuværende to-årige kontrakt med Haas F1 løber til slutningen af sæsonen, men Steiner understregede, at han ikke vil ind i samme problematik som sidste år, hvor beslutningen om Schumachers fremtid hos Haas trak en del ud.

Derimod står det klart, at Steiner allerede vil begynde at tænke på sin kørers fremtid efter det spanske grandprix i Barcelona i juni.

Kevin Magnussen med Logan Sargeant bag sig. Aserbajdsjans GP 2023Kevin Magnussen med Logan Sargeant bag sig. Aserbajdsjans GP 2023
Copyright Haas F1 - LAT Photo


"I sidste ende afhænger det hele af præstationerne, men i øjeblikket er jeg ret afslappet omkring det. Jeg vil i det mindste give yderligere fem løb for at se, hvor vi er, og så begynde at tænke over det," lød det fra Steiner, der samtidig manede til ro omkring situationen og Magnussens fremtid.

"Jeg tror, han kan gøre det. Han er i godt humør. Du ved, jeg ser ham ikke som nede eller noget, og det er opmuntrende for mig. Han er ikke en slået mand, som siger 'jeg kan altså ikke klare det her'."

"Men det er op til ham selv at gøre det. Jeg ved, at han har sikkerheden, bilen er den samme, for du kan bare se på, hvad Nico laver," lød det fra Haas-bossen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Australiens GP: Vejrudsigten Miamis GP: 2. frie træning »