Teams får flere motorenheder

Teams kan nu bruge flere motorenheder, inden de skal tage en straf. Antallet af motorenheder går nu fra tre til fire. Beslutningen er blevet truffet på Formel 1-kommisionens møde forud for Aserbajdsjans Grand Prix.

Aserbajdsjans Grand Prix 2022 . Copyright Haas F1

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 26/4 2023 klokken 13:04

2023-sæsonen er en rekordlang sæson med 23 løb. De forskellige teams bliver derfor ekstra presset i løbet af sæsonen, når det kommer til motorenheder og strafplaceringer.

Derfor er der brug for ekstra motorenheder til de forskellige teams. Ikke mindst med ekstra sprintløb, som lægger yderligere pres på motoren.

På baggrund af dette er det blevet besluttet, at teams nu må benytte sig af fire motorenheder, i stedet for tre, inden de rammes af en straf. Ændringen træder i kraft med det samme.

De nye regler gælder for forbrændingsmotoren (ICE), turboen, MGU-H og MGU-K. Man må altså nu bruge fire af disse enheder i løbet af sæsonen, inden man rammes af strafplaceringer.

Der er dog enkelte enheder, hvor teams stadig skal holde sig indenfor de tidligere regler. Det gælder for ”energy store” og ”control electronics”. Her må man stadig kun benytte sig af to enheder, ligesom det hele tiden har været.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Presset øges på Magnussen Positiv Wolff »