FIA-præsident i sexskandale?

FIA’s præsident Mohammed Ben Sulayem er åbenbart havnet i problemer, efter det er kommet frem, at en kvindelig tidligere FIA-medarbejder har anklaget ham for sexistisk adfærd.

Mohammed Ben Sulayem . Copyright FIA Formula 1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 26/4 2023 klokken 11:04

FIA’s præsident Mohammed Ben Sulayem kan være kommet ud i meget glat føre:

The Telegraph skriver, at Mohammed Ben Sulayem har opført sig meget upassende og sexistisk over for mindst én navngiven kvindelig medarbejder, der forlod FIA i december.

Det drejer sig om ingen ringere end Shaila-Ann Rao, som tidligere har været Mercedes-chefen Toto Wolffs personlige assistent. Shaila-Ann Rao skiftede fra Mercedes til FIA sidste år og sagde overraskende sin stilling op efter kun godt et halvt år.

Shaila-Ann Rao skulle i henhold til The Telegraph i forbindelse med sin opsigelse have skrevet et brev, der beskyldte Mohammed Ben Sulayem for upassende seksuel adfærd. Brevets eksistens er blevet bekræftet over for BBC.

Ifølge BBC har FIA udtalt, at Shaila-Ann Rao forlod FIA efter en ”venskabelig diskussion” med FIA-præsidenten. Derfor har FIA ikke i sinde at påbegynde en undersøgelse af præsidentens adfærd i henhold til FIA’s adfærdskodeks.

Bahrains Grand Prix 2022. Max Verstappen P2. Med FIA præsident Mohammed Ben SulayemBahrains Grand Prix 2022. Max Verstappen P2. Med FIA præsident Mohammed Ben Sulayem
Copyright Red Bull Contentpool


FIA udtaler i henhold til BBC: ”Der er ikke modtaget nogen klager mod præsidenten.” Dog udtaler FIA videre, at man tager anklager om misbrug og upassende adfærd meget alvorligt.

FIA’s præsident har tidligere været under heftig kritik for sit syn på kvinder:

Tilbage i 2001 skrev Mohammed Ben Sulayem, at han "ikke bryder sig om kvinder, som tror, at de er klogere end mænd, da dette ikke er tilfældet."

Da historien kom frem, var FIA hurtigt ude med en udtalelse om, at disse sexistiske kommentarer ikke afspejlede Mohammed Ben Sulayems holdninger.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Går Monacos F1-grandprix i sort? Presset øges på Magnussen »