Tidlige udfordringer hos Ferrari

Allerede efter første dags test op til 2023 Formel 1 sæsonen, er der noget der tyder på at Ferrari har en udfordring med deres nye bil. En udfordring der kan være svær at løse hurtigt.

Japans GP Ferrari . Copyright Ferrari Media

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 24/2 2023 klokken 12:02

Normalt bliver der ikke draget mange konklusioner, efter blot en enkelt dags testarbejde i Formel 1, men når der kun er 3 dage til rådighed, inden Formel 1 sæsonen, bliver holdene nød ti at give den gas fra starten.

Ferrari, der med ny holdchef, satser på at kunne udfordre Red Bull gennem hele sæsonen, ser ud til at være det tophold, der er mest udfordret.

De viste, at deres bil er hurtig og helt klart, tæt nok på Red Bull, til at de bør kunne betegnes som en reel titeludfordre.

Men ved nærmere eftersyn, har både Mercedes og Red Bull konstateret, at det ser ud til at Ferrari slider meget på deres dæk, hvilket betyder at deres omgangstider, hurtigt bliver dårligere. Meget hurtigere end Mercedes og Red Bull.

Ferrari vil, relativt nemt, kunne gøre noget ved det, men det vil have store omkostninger.

Ved at øge bilens downforce, vil dækslid blive markant mindre, men det vil gå ud over tophastighed, hvilket på langt de fleste baner, vil betyde langsommere omgangstider.

Spørgsmålet er, om vi vil se Ferrari reagere på det store dækslid allerede i dag, eller om de vil fortsætte ud af den sti, de lagde i går.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Opsummering fra testdag 1 Netflix strammer op »