Reprimande til Verstappen

Stewards har givet Max Verstappen en reprimande for hollænderens manøvrer under kvalifikationens Q3.

Max Verstappen. Japans GP 2022 . Copyright Getty Images/Red Bull Content Pool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 8/10 2022 klokken 16:10

I de sidste minutter af kvalifikationen til Japans Grand Prix opstod en situation, som meget vel kunne have resulteret i et sammenstød mellem Lando Norris og Max Verstappen.

Begge kørere var ved at forberede deres indledende omgange i den sidste fase af kvalifikationen, da Norris blev tvunget til at tage en genvej ud i græsrabatten for at undgå at ramme den forankørende Verstappen, som bremsede bilen for at varme sine dæk op, da det så ud til, at han et øjeblik mistede kontrollen, præcis da McLaren-køreren skulle passere forbi.

Norris sagde efterfølgende, at han forventede, at Verstappen ville modtage en straf for hændelsen, men stewards har i stedet givet Red Bull-køreren en såkaldt reprimande.

Lando Norris. Japans GP 2022Lando Norris. Japans GP 2022
Copyright McLaren Media


Ifølge stewards forklarede Verstappen for dem høring, at bilerne sænkede farten op mod den sidste chikane for at forsøge at skabe huller, men at det, efter vedensmesterens mening, var op til Norris at efterlade tilstrækkelig plads til bilen foran.

"Han ville stadig kunne passere mig ind i chikanen, men jeg var ved at accelerere, men jeg var på meget kolde dæk, havde jeg et 'moment' (udskridning, red.), og det var derfor, han var nødt til at køre rundt om mig," forklarede Verstappen.

Verstappen mente, at det ville være respektfuldt overfor den forankørende, at give plads til at komme i den rette position til at gå ind i chikanen.

"Ved at passere mig skaber man i virkeligheden selv den slags problemer," lød det fra Red Bull-køreren.

Norris var selvsagt ikke enig i stewards beslutning.

Reprimanden er Verstappens første i 2022-sæsonen.

Bedøm selv situationen herunder.



OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Japans GP - Kvalifikationen LIVE: Verstappen på po Japans GP: Løbsoptakt »