Albon fik lungesvigt

De sidste par dage har ikke været nemme for Alexander Albon: Under løbsweekenden måtte han indlægges med smerter og blindtarmsbetændelse, og efter operationen gik det heller ikke helt efter planen…

Alex Albon under lørdagens træning. Ungarns GP 2022 . Copyright Pirelli Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 12/9 2022 klokken 17:09

Alexander Albon blev som bekendt erstattet af Nick De Vries på Monza, da thailænderen var ude med blindtarmsbetændelse og måtte en tur på operationsbordet.

Men ikke alt gik helt som planlagt – det oplyser Williams i en pressemeddelelse:

Efter et vellykket laparoskopisk indgreb for at få fjernet blindtarmen lørdag opstod der en komplikation i forbindelse med narkosen, hvilket gjorde, at Albon fik spontant lungesvigt – altså simpelthen ikke trak vejret selv efter narkosen.

Lægerne var dog hurtige og fik ham tilsluttet en respirator igen og overført ham til intensivt afsnit.

Williams lineup 2022Williams lineup 2022
Copyright Williams F1


Natten til søndag gik fint, og siden søndag har Albon kunnet trække vejret af sig selv, og senere søndag kunne han overføres fra intensiv til et almindeligt afsnit med udsigt til at blive udskrevet allerede i morgen (tirsdag den 13. september).

Williams skriver, at der ikke var andre komplikationer i forbindelse med Albons operation.

Lungesvigt eller respirationsinsufficiens er en sjælden men ikke ukendt komplikation, der kan opstå i forbindelse med fuld narkose.

Både Albon og Williams fokuserer nu på det kommende F1-grandprix i Singapore, hvor Alexander Albon regner med at være tilbage i sin Williams-racer.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hülkenberg til Haas…? Italiens GP: Weekenden i billeder »