Hamilton tvivlsom til Canadas GP

Lewis Hamilton var plaget af stærke rygsmerter under Aserbajdsjans Grand Prix og kan være tvivlsom til næste løb i Canada.

Lewis Hamilton. Aserbajdsjans GP 2022 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 12/6 2022 klokken 18:06

Alle kørere på F1-gridden mærker tydeligt en af konsekvenserne ved bilernes nye 2022-design, som især gør sig bemærket ved at bilerne 'wobler' ved høje hastigheder. Den såkaldte 'porpoising'-effekt, hvor bilen hopper voldsomt.

Især har Mercedes været plaget af 'porpoising', og Lewis Hamilton klagede allerede fredag over tiltagende rygsmerter pga. bilens hoppen på langsiderne i Baku.

"Jeg kan slet ikke udtrykke, hvor meget smerte du gennemgår, specielt på den store langside," lød det fra Hamilton.

Men især under søndagens grandprix var den syvdobbelte verdensmester plaget, og alle kunne se, hvor svært han havde ved at trække sig op af bilen, og nu afviser teamchef Toto Wolff ikke, at britens smerter kan få konsekvenser for hans deltagelse i Canadas Grand Prix.

"Han var virkelig dårlig," sagde Wolff tll Sky TV efter løbet i Bakus gader.

Hamilton var plaget af rygsmerter. Aserbajdjans GP 2022Hamilton var plaget af rygsmerter. Aserbajdsjans GP 2022
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


"Vi skal bare finde en løsning. På nuværende tidspunkt tror jeg, at han måske er den værst ramte af alle kørere. Men stort set alle, så vidt jeg forstod fra kørerne, sagde, at der skal ske noget.”

Og teamchefen erkendte, at Hamilton måske ikke er i stand til at køre næste weekend i Canada

"Ja, bestemt. Jeg har ikke set ham, og jeg har ikke talt med ham bagefter, men du kan se, at det her ikke bare er noget med musklerne."

"Jeg mener, det her (bilens hoppen, red.) går direkte op i rygsøjlen og kan have nogle konsekvenser," lød det fra Wolff.

Såfremt Hamilton ikke kommer til start i Canada næste weekend, erstattes han enten af Formel E-køreren Stoffel Vandoorne eller reservekøreren Nyck de Vries

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aserbajdsjans GP: Løbsresume Formel 1 eksperten: Mercedes sætter kørernes hel »