Ferrari luger ud blandt sine juniorkørere

Ferrari har skåret ned på antallet af juniorkørere, så teamet ikke har nogle kørere i Formel 2 i den kommende sæson.

Robert Schwartzman, Callum Ilott og Mick Schumacher til test på Ferraris testbane Fiorano. Maranello 2020. . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 11/1 2022 klokken 18:01

For første gang i flere år afvikles Formel 2 uden juniorkørere fra Ferraris akademi. Således oplyser Maranello, at Marcus Armstrong ikke længere deltager i fabrikkens juniorprogram.

Den 21-årige newzealænder kom til F2 i 2020, hvor han kørte for ART Grand Prix. Året efter skiftede han til DAMS, og begge år blev det til 13.-pladser i mesterskabet.

Ferrari oplyste endvidere, at fabrikkens anden juniorkører, Callum Ilott, der sidste år var reservekører hos kundeteamet Alfa Romeo i Formel 1, ville "tage et 'sabbatsår''" efter at være rykket til IndyCar på fuld tid for Juncos Racing.

Fabrikken oplyser, at man opsiger kontrakten, fordi skiftet "falder uden for FDAs (Ferrari Driver Academy) område" og at man derfor "ikke vil være i stand til at tilbyde tilstrækkelig support til englænderen".

Charles Leclerc sammen med den nykårede F3-mester Robert ShwartzmanCharles Leclerc sammen med den nykårede F3-mester Robert Shwartzman
Copyright Ferrari Media


Herefter bliver de mest fremtrædende medlemmer af Ferrari Driver Academy i 2022 være Mick Schumacher, der igen kører for Haas F1, samt Robert Shwartzman, der fortsætter i rollen som Ferraris testkører.

Schumacher vil kombinere sine forpligtelser hos Haas med rollen som reservekører for Ferrari i 11 løb i 2022.

Ferrari har derfor nu udelukkende akademikørerne i de underliggende klasser.

Således kører Arthur Leclerc, yngre bror til F1-køreren Charles Leclerc, i Formel 3, hvor han fortsætter hos Prema.

Her får Leclerc følgeskab af den unge britiske kører Oliver 'Ollie' Bearman, der er to gange vinder af Formel 4-mesterskaber i 2021 samt vinder af Aston Martin Autosport BRDC Young Driver of the Year Award.

Den svensk-bosniske kører, Dino Beganovic, forbliver i Formel Regional i 2021, mens James Wharton, Maya Weug og den nyligt tilkomne Rafael Camara vil køre i Formel 4.

Endelig er Laura Camps Torras den anden kvinde, der slutter sig til FDA efter Weug. Torras skal primært deltage i gocart, men hun skal også prøve kræfter med en F4-racer i år.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« LEAN skal hjælpe HAAS op i feltet F2 skal afprøve F1’s nye brændstof »